BEC (Business English Certificates)


Zona znanja je dugogodišnji GOLD PARTNER British Council-a za pripremu za polaganje Cambridge standardiziranih testova što potvrđuje kvalitetu naših usluga i profesora.

Što su BEC – Business English Certificates?

BEC – Business English Certificates su međunarodno priznati testovi engleskog jezika kojima se procjenjuje sposobnost korištenja engleskog jezika u poslovnom okruženju. BEC testovi se mogu polagati na tri razine:
– BEC Preliminary
– odgovara razini Europskog vijeća B1 (Threshold)
– BEC Vantage
– odgovara razini Europskog vijeća B2
– BEC Higher
– odgovara razini Europskog vijeća C1 (Effective Operational Proficiency)

Kad možete polagati BEC testove?

Kalendar s terminima održavanja testova pogledajte ovdje. Pripremni programi se održavaju u Zagrebu ili uključivanjem u online nastavu iz bilo koje lokacije.

Koliko vrijede rezultati BEC testova engleskog jezika?

Rezultati BEC – Business English Certificates testova engleskog jezika nemaju rok trajanja.

Kako vam BEC može koristiti?

– Tražite posao ili promaknuće?
– Želite raditi u inozemstvu?
– Trebate potvrdu o poznavanju engleskog jezika?

BEC testovi su priznati od strane poslodavaca i obrazovnih institucija širom svijeta. Više od 2.000 poslodavaca koriste BEC test engleskog jezika za potrebe zapošljavanja i evaluacije zaposlenika te za potrebe edukacije i profesionalnog razvoja.

Kako izgleda BEC test engleskog jezika?

Sva tri BEC testa engleskog jezika procjenjuju sposobnost korištenja engleskog jezika u četiri područja: čitanje, pisanje, slušanje i usmeni dio. Tekstovi i teme su zadani iz područja međunarodnog poslovanja te su tematski slični za sva tri testa. Testovi se razlikuju po razini poznavanja i vještini korištenja jezika tako da je BEC Preliminary najlakši, a BEC Higher najzahtjevniji.

BEC Preliminary

CjelinaVremensko ograničenjeBroj pitanjaZadatak
Reading and Writing (čitanje i pisanje)90 minuta45 pitanja i 2 zadatkaU Reading dijelu treba pročitati 7 tekstova i odgovoriti na ukupno 45 pitanja.U Writing dijelu treba napisati odgovore u dvije konkretne zadane situacije iz područja poslovne korespondencije.
Listening (slušanje)40 minuta30Poslušati 4 monologa i odgovoriti na pitanja.
Speaking (usmeni dio)12 minuta3Dijalog, mini-prezentacija i zajednički timski zadatak grupe kandidata.

BEC Vantage

CjelinaVremensko ograničenjeBroj pitanjaZadatak
Reading (čitanje)60 minuta45Pročitati 5 tekstova i odgovoriti na pitanja. Zadaci u prva tri teksta procjenjuju razumijevanje pročitanog, a u preostala dva teksta procjenjuju razumijavanje značenja za razini riječi, fraza, rečenica i odjeljka.
Writing (pisanje eseja)45 minuta2Napisati odgovore u dvije konkretne zadane situacije iz područja poslovne korespondencije.
Listening (slušanje)40 minuta30Poslušati 3 monologa i odgovoriti na pitanja.
Speaking (usmeni dio)14 minuta3Dijalog, mini-prezentacija i zajednički timski zadatak grupe kandidata.

BEC Higher

CjelinaVremensko ograničenjeBroj pitanjaZadatak
Reading (čitanje)60 minuta52Pročitati 6 tekstova i odgovoriti na pitanja. Zadaci u prva tri teksta procjenjuju razumijevanje pročitanog, a u preostala tri teksta procjenjuju razumijavanje značenja za razini riječi, fraza, rečenica i odjeljka.
Writing (pisanje eseja)70 minuta2Prvi zadatak obuhvaća pisanje izvješća, a drugi može biti pisanje još jednog izvješća, ponude ili poslovne korespondencije.
Listening (slušanje)40 minuta30Poslušati 3 monologa i odgovoriti na pitanja.
Speaking (usmeni dio)16 minuta3Dijalog, mini-prezentacija i zajednički timski zadatak grupe kandidata.

Koja je cijena polaganja BEC testa?

BEC testovi engleskog jezika se polažu u prostorima British Councila u Zagrebu i to u dva dijela. Jedan dio koji se odnosi na čitanje (Reading), slušanje (Listening) i pisanje eseja (Writing) se polaže na papiru (Paper based) ili na računalu (Computer-Based). Sva tri dijela se polažu za redom, bez pauze. Usmeni dio (Speaking) se polaže uživo s ispitivačem.

Za termin polaganja se potrebno prijaviti 10 tjedana unaprijed. Polaganje se održava najčešće 3-4 puta godišnje, a rezultati se dobivaju 3-4 tjedna nakon polaganja na računalu ili 7 tjedana nakon polaganja na papiru. Cijena polaganja ovisi o testu, a iznosi:
– BEC Preliminary – 695,00 kuna
– BEC Vantage – 1.190,00 kuna
– BEC Higher – 1.450,00 kuna

Trebaju li Vam pripreme?

Za polaganje BEC testova engleskog jezika potrebno je dobro poznavanje engleskog jezika, no za visoke rezultate se potrebno kvalitetno pripremiti. Putem Interneta je dostupno mnoštvo materijala za pripremu – neki su besplatni, a neke treba platiti. Osim poznavanja i razumijevanja engleskog jezika, potrebno je pobliže se upoznati s tehnikama polaganja koje vam mogu pomoći da ostvarite veliki broj bodova. Najpraktičniji način je provjeriti svoje znanje na probnom testu i pripremati se na temelju konkretnih rezultata, odnosno raditi na onim dijelovima u kojima ste postigli slabije rezultate. Ukoliko planirate upisati pripremni tečaj, prethodno se raspitajte o predavačima, njihovim prethodnim rezultatima i iskustvu s BEC testovima engleskog jezika jer nije svaki profesor engleskog jezika nužno stručno osposobljen za kvalitetnu pripremu za BEC testove engleskog jezika.

Kako do rezultata bez ponavljanja ispita?

O našim predavačima najbolje govore rezultati naših polaznika koje možete pročitati ovdje. Pripreme se održavaju individualno ili u malim grupama od 4-6 polaznika. Nastavu održavamo u našim učionicama i putem online sustava. Svi koji nisu u Zagrebu ili se jednostavno više vole pripremati u udobnosti svog doma imaju mogućnost uključiti se u nastavu putem video veze. Na taj način su naše usluge dostupne ne samo u cijeloj Hrvatskoj već i bilo gdje u svijetu. Potrebno je samo imati računalo i pristup internetu.

Cjenik priprema za polaganje BEC testa

BECGrupni (online ili u Zoni znanja)Individualni (online ili u Zoni znanja)Vođena samostalna priprema (online ili u Zoni znanja)
EkspresniRedovniIntenzivni
Probni testovi222neograničeno2
Nastava3648602836*
Individualne konzultacije44444
Pripremni materijalicheckercheckercheckercheckerchecker
Garancijacheckercheckercheckercheckerchecker
Cijena1.990 HRK2.490 HRK2.990 HRK5.600 HRK1.490 HRK

*Vođena samostalna priprema

Ovisno o Vašim potrebama i mogućnostima možete odabrati pripreme za sve module od kojih se test sastoji ili samo za pojedinačne module.

Moduli BEC Preliminary
MODULI BEC VantageMODULI BEC Higher
Reading and Writing
Listening
Speaking
Reading
Writing
Listening
Speaking
Reading
Writing
Listening
Speaking
BEC Modulibroj saticijena
Individualni 1220 HRK
Individualni 61.290 HRK

Cijena probnog testa = 490 kn (0 kn za one koji se odluče pripremati s nama)

Prijavi se za probni test! Prijavi se za pripreme!