CPE (Certificate of Proficiency in English)


Zona znanja je dugogodišnji GOLD PARTNER British Council-a za pripremu za polaganje Cambridge standardiziranih testova što potvrđuje kvalitetu naših usluga i profesora.

Što je CPE – Certificate of Proficiency in English?

CPE – Certificate of Proficiency in English je test engleskog jezika kojim dokazujete da ste usavršili engleski jezik te da se njime tečno možete služiti u zahtjevnom istraživačkom, akademskom i poslovnom okruženju najviše razine. CPE – Certificate of Proficiency in English najviša je Cambridgeova kvalifikacija poznavanja engleskog jezika. Odgovara razini C2 Europskog referentnog okvira te je priznata i vrlo cijenjena u znanstvenom, akademskom i poslovnom međunarodnom okruženju.

Kad možete polagati CPE test?

Kalendar s terminima održavanja CPE – Certificate of Proficiency in English testova pogledajte ovdje. Pripremni programi se održavaju u Zagrebu ili uključivanjem u online nastavu iz bilo koje lokacije.

Koliko vrijede rezultati CPE testa engleskog jezika?

Rezultati CPE – Certificate of Proficiency in English testa engleskog jezika nemaju rok trajanja za razliku od većine ostalih testova engleskog jezika kojima je rok trajanja rezultata 2 godine.

Kako Vam CPE – Certificate of Proficiency in English može koristiti?

CPE – Certificate of Proficiency in English se traži za:

– potrebe viših upravljačkih odnosno managerskih pozicija u korporativnom okruženju;
– potrebe upisa na poslijediplomske ili doktorske studije u zemljama engleskog govornog područja.

Kako biste uspješno položili CPE – Certificate of Proficiency in English test engleskog jezika potrebno je da:
1. razumijete gotovo sve što čujete i/ili pročitate na engleskom jeziku;
2.  koristite i razumijete formalni, akademski i kolokvijalni engleski jezik;
3. možete pregovarati, argumentirati i raspravljati pojedinosti različitih kompleksnih i stručnih područja.

Kako izgleda CPE test engleskog jezika?

CPE test engleskog jezika se sastoji od četiri cjeline: čitanje i razumijevanje, slušanje, pisanje i govor. Prve tri cjeline polažu se u jednom danu, a usmeni dio gdje se provjerava govor može se testirati drugi dan prije ili nakon polaganja prve tri cjeline. Usmeni dio se polaže pred komisijom koju čine dva ispitivača zajedno s još jednim kandidatom.

Time allowedMarks (% of total)
Reading and use of English1 hr 30 mins40%
Writing1 hr 30 mins20%
Listening40 mins20%
Speaking16 mins per pair of candidates20%

Možete birati da li ćete ispit polagati na računalu (CBT – Computer-based Test) ili na papiru (PBT – Paper-based Test).

Koja je cijena polaganja CPE testa?

CPE test engleskog jezika se polaže u prostorima British Councila u Zagrebu i to u dva dijela kako je gore navedeno.

Za termin polaganja se potrebno prijaviti 10 tjedana unaprijed. Polaganje se održava najčešće 3-4 puta godišnje, a rezultati se dobivaju 3-4 tjedna nakon polaganja na računalu ili 7 tjedana nakon polaganja na papiru. Cijena polaganja iznosi 1.380,00 kuna. Prijave i uplate se vrše izravno putem British Council Zagreb.

Trebaju li Vam pripreme?

Za polaganje CPE testa engleskog jezika potrebno je dobro poznavanje engleskog jezika, no za visok rezultat se potrebno kvalitetno pripremiti. Putem Interneta je dostupno mnoštvo materijala za pripremu – neki su besplatni, a neke treba platiti. Osim poznavanja i razumijevanja engleskog jezika, potrebno je pobliže se upoznati s tehnikama polaganja koje vam mogu pomoći da ostvarite veliki broj bodova. Najpraktičniji način je provjeriti svoje znanje na probnom testu i pripremati se na temelju konkretnih rezultata, odnosno raditi na onim dijelovima u kojima ste postigli slabije rezultate. Ukoliko planirate upisati pripremni tečaj, prethodno se raspitajte o predavačima, njihovim prethodnim rezultatima i iskustvu s CPE testom engleskog jezika jer nije svaki profesor engleskog jezika nužno stručno osposobljen za kvalitetnu pripremu za CPE test engleskog jezika.

Kako do rezultata bez ponavljanja ispita?

O našim predavačima najbolje govore rezultati naših polaznika koje možete pročitati ovdje. Pripreme se održavaju individualno ili u malim grupama od 4-6 polaznika. Nastavu održavamo u našim učionicama i putem online sustava. Svi koji nisu u Zagrebu ili se jednostavno više vole pripremati u udobnosti svog doma imaju mogućnost uključiti se u nastavu putem video veze. Na taj način su naše usluge dostupne ne samo u cijeloj Hrvatskoj već i bilo gdje u svijetu. Potrebno je samo imati računalo i pristup internetu.

Cjenik priprema za CPE test

CPEGrupni (online ili u Zoni znanja)Individualni (online ili u Zoni znanja)Vođena samostalna priprema (online ili u Zoni znanja)
EkspresniRedovniIntenzivni
Probni testovi222neograničeno2
Nastava3648602836*
Individualne konzultacije44444
Pripremni materijalicheckercheckercheckercheckerchecker
Garancijacheckercheckercheckercheckerchecker
Cijena1.990 HRK2.490 HRK2.990 HRK5.600 HRK1.490 HRK

*Vođena samostalna priprema

Ovisno o Vašim potrebama i mogućnostima možete odabrati pripreme za sve module od kojih se test sastoji ili samo za pojedinačne module: Reading, Listening, Speaking ili Writing.

CPE Modulibroj saticijena
Individualni1220 HRK
Individualni 61.290 HRK

Cijena probnog testa = 490 HRK (0 kn za one koji se odluče pripremati s nama)

Prijavi se za probni test!

 

Prijavi se za pripreme!