GMAT (Graduate Management Admission Test)


Što je GMAT?

GMAT – Graduate Management Admission Test je standardizirani test koji se koristi kao prijamni ispit za upis na diplomske i poslijediplomske studije sveučilišta u inozemstvu. Prvenstveno se traži za upis na MBA programe (Masters of Business Administration). Fakulteti u inozemstvu se njime služe kako bi procijenili znanje kandidata u području poslovanja i managementa.

Kad možete polagati GMAT?

Kalendar s terminima održavanja testova pogledajte ovdje. Pripremni programi se održavaju u Zagrebu ili uključivanjem u online nastavu iz bilo koje lokacije.

Koliko vrijede rezultati GMAT testa?

Rezultati GMAT – Graduate Management Admission Test vrijede 5 godina.

Kako Vam GMAT može koristiti?

GMAT je uvjet za upis u sve bolje poslovne škole u svijetu, a u onima u kojima nije uvjet svakako donosi prednost i dodatne bodove pri vrednovanju i ocjenjivanju prijave za upis.

Kako izgleda GMAT test?

GMAT test se sastoji od 4 cjeline:

CjelinaVremensko ograničenjeBroj pitanjaZadatakBroj bodova
Analytical Writing Assessment30 minuta1Analysis of an Argument0-6
Integrated Reasoning30 minuta12Multi-Source Reasoning, Table Analysis, Graphics Interpretation, Two-Part Analysis1-8
Pauza8 minuta – – –
Quantitative section62 minute31Data Sufficiency, Problem Solving6-51
Pauza8 minuta – – –
Verbal section65 minuta36Reading Comprehension, Critical Reasoning, Sentence Correction6-51

GMAT CAT (Computer-Adaptive Test) se računalno prilagođava vašoj razini znanja. Na početku testa zadano vam je prvo pitanje koje je srednje razine. Ukoliko date točan odgovor, iduće pitanje koje slijedi bit će na višoj razini, a ukoliko ste odgovorili netočno, idući zadatak bit će lakši. Na taj način vam se svako pitanje ili zadatak pojavljuju pojedinačno, odnosno nemate uvid u prošla ili buduća pitanja i zadatke, niti ih možete preskakati, vraćati se ili ispravljati jednom odabrane odgovore.

Uključujući dvije pauze od po 8 minuta, GMAT test ukupno traje gotovo 4 sata.

Kako se boduje GMAT?

Bodovanje i rezultat GMAT testa temelje se na:
– broju pitanja koje ste odgovorili
– da li ste pitanja odgovorili točno ili netočno
– razini i statističkim karakteristikama svakog pitanja, odnosno zadatka.

Nasumično pogađanje točnih odgovora može vam značajno umanjiti rezultate. Ukoliko ne znate odgovor na određeno pitanje ili zadatak, pokušajte eliminirati što više ponuđenih odgovora i nakon toga odabrati onaj za koji mislite da je točan.

Koja je cijena polaganja GMAT testa?

GMAT test se polaže se u ovlaštenim ispitnim centrima u Hrvatskoj, na računalu. Test koji se polaže je GMAT CAT (Computer Adaptive Test) što znači da računalo pitanja generira automatski, ovisno o tome kako ste odgovorili svako prethodno pitanje. Kako bi osigurali željeni termin potrebno se pravovremeno prijaviti.

Prijaviti se možete elektronskim putem nakon što se registrirate na internetskoj stranici http://www.mba.com/the-gmat/schedule-a-gmat-appointment.aspx gdje možete pročitati detalje o testnim centrima, rokovima prijave i datumima polaganja testa.

Cijena polaganja GMAT testa iznosi 250 USD.

Trebaju li vam pripreme za GMAT?

Za polaganje GMAT testa potrebno je prije svega dobro poznavanje engleskog jezika i visoka razina matematike, a zatim uložiti puno truda u kvalitetnu pripremu, bilo da se pripremate sami ili uz stručnu pomoć. GMAT je izuzetno težak test, a computer-adaptive format ga čini još zahtjevnijim te je imajući u vidu cijenu polaganja testa potrebno dobro razmisliti i donijeti mudru odluku kako biste uštedjeli vrijeme i novac.

Putem Interneta je dostupno mnoštvo materijala za pripremu – neki su besplatni, a neke treba platiti. Osim poznavanja i razumijevanja engleskog jezika i matematike, potrebno je pobliže se upoznati s tehnikama polaganja koje vam mogu pomoći da ostvarite veliki broj bodova. Najpraktičniji način je provjeriti svoje znanje na probnom testu i pripremati se na temelju konkretnih rezultata, odnosno raditi na onim dijelovima u kojima ste postigli slabije rezultate. Ukoliko planirate upisati pripremni tečaj, prethodno se raspitajte o predavačima, njihovim prethodnim rezultatima i iskustvu s GMAT testovima.

Kako do rezultata bez ponavljanja ispita?

O našim predavačima najbolje govore rezultati naših polaznika koje možete pročitati ovdje. Pripreme se održavaju individualno ili u malim grupama od 4-6 polaznika. Nastavu održavamo u našim učionicama i putem online sustava. Svi koji nisu u Zagrebu ili se jednostavno više vole pripremati u udobnosti svog doma imaju mogućnost uključiti se u nastavu putem video veze. Na taj način su naše usluge dostupne ne samo u cijeloj Hrvatskoj već i bilo gdje u svijetu. Potrebno je samo imati računalo i pristup internetu.

Cjenik prirema za polaganje GMAT testa

GMATGrupni (online ili u Zoni znanja)Individualni (online ili u Zoni znanja)Vođena samostalna priprema (online ili u Zoni znanja)
EkspresniRedovniIntenzivni
Probni testovi222neograničeno2
Nastava4860723846*
Individualne konzultacije44444
Pripremni materijalicheckercheckercheckercheckerchecker
Garancijacheckercheckercheckercheckerchecker
Cijena2.490 HRK2.990 HRK3.490 HRK7.990 HRK1.990 HRK

*Vođena samostalna priprema

Ovisno o Vašim potrebama i mogućnostima možete odabrati pripreme za sve module od kojih se test sastoji ili samo za pojedinačne module: Analytical Writing Assessment, Integrated Reasoning, Quantitative Section ili Verbal Section.

GMAT Modulibroj saticijena
Individualni 1250 HRK
Individualni91.990 HRK

Grupe: 4-6 polaznika

Cijena probnog GMAT testa = 490 HRK (0 HRK za one koji se odluče pripremati s nama)


Odaberite i kupite – GMAT pripremePrijavi se za probni test!

 

Prijavi se za pripreme!