Intervju: Odlazak na magisterij na Bocconi


Naš Niko Mustapić je također upisao studij na prestižnom talijanskom sveučilištu Bocconi. Studirat će Master in Corporate Finance i evo kako ide njegova priča.

ZZ: Možeš li nam za početak reći nešto o sebi?
Niko: Pa kad treba učiti treba mi samo motivacije, nije mi problem. Slobodno vrijeme se uglavnom vrti oko nekog sporta, treniranja. Inače sam zadnjih ne znam koliko godina trenirao hrvanje, ali uglavnom u zadnje vrijeme, kad uhvatim vremena, odradim trening.

ZZ: Kako si došao na ideju da želiš nastaviti studirati u inozemstvu?
Niko: Pa tijekom svog preddiplomskog studija sam razmišljao o toj 5. godini, o masteru gdje bih mogao ići i jednostavno sam došao do informacije da su najbolji masteri u inozemstvu. Daljnjim filtriranjem mastera sam došao do trenutnog izbora, Bocconi u Milanu.

ZZ: Kako si došao do Zone znanja?
Niko: Do Zone znanja sam došao preko prijatelja, tj. na internetu sam tražio postoje li škole u Zagrebu koje daju instrukcije za GMAT i vidio sam na vašoj stranici ime jednog poznanika koji je pohađao vaše instrukcije. Pitao sam ga kako mu je bilo, rekao je da mu je bilo odlično i onda sam odlučio i ja ići.

ZZ: Kako ti je bilo polagati službeni ispit?
Niko: Imao sam malu pozitivnu tremu, ali sam nakon priprema bio siguran u sebe i znao sam da ću to dobro riješiti.

ZZ: Kada krećeš, koja su tvoja očekivanja od fakulteta?
Niko: Pa sredinom 9. mjeseca, još za točan datum nisam siguran. Imam očekivanja shodno statusu tog mastera, žeim izvući najbolje iz toga, a sukladno tome mislim da ću pokazati ipak nadprosječni rad i znanje i mislim da ću shodno tome izvući nešto više.

ZZ: Imaš li kakav savjet za sve koji žele studirati u inozemstvu?
Niko: Da nemaju strah od toga, da je danas sve veća konkurencija i da je svaki master vani na dobrom glasu, tj. bolji od ovih koje imamo kod nas.

ZZ: Hvala ti na vremenu i sretno u Milanu!
Niko: Hvala i vama!