Iskustvo studiranja u inozemstvu iz prve ruke – INSIDER INFO u Zoni znanja


Da mi u Zoni znanja brinemo da naši polaznici imaju vrhunske pripreme i kompletnu podršku pri odabiru i upisu na inozemna sveučilišta već i ptice na grani znaju. A mi znamo da je važno čuti i iskustvo i savjete onih koji su cijeli proces prošli i sami, i trenutno su studenti ili alumni najprestižnijih svjetskih sveučilišta.

Ovoga puta u goste smo pozvali Luku Kordića, koji je ove godine diplomirao statistiku na Harvardu te našim polaznicima prenosi svoje iskustvo studiranja u inozemstvu.

Ugodno druženje jedno ljetno popodne začinilo je niz pitanja o tome kako je uspio upisati tako prestižnu školu, koliko se pripremao, kakvi su njegovi kolege i koji bi im savjet dao. Naši polaznici upijali su svaki odgovor našeg Luke, koji im je na vrlo zanimljiv način, kroz svoje iskustvo uspio približiti koliko je prekrasno studirati na jednom takvom sveučilištu. Smišljale su se strategije, planirali potezi, saznali su čak i za poneki trik koji je presudan pri upisu, no ono što je Luka istaknuo iznad svega jest postizanje odličnih rezultata na potrebnim testovima. Bez top score nemojte ni pokušavati, rekao je strogo. Da su ga ozbiljno shvatili svjedoči i činjenica da su naši srednjoškolci umjesto bezbrižnog uživanja na plaži odabrali svakodnevne susrete u prostorijama Zone znanja. Oni koji ne mogu bez plaže redovito se sa svojih ljetnih adresa uključuju u online nastavu, gdje se vrijedno pripremaju za nadolazeće standardizirane testove. Uz ozbiljan rad i trud ni rezultat neće izostati!