Kako dobiti stipendiju?


kako_dobiti_stipendijuZa dobivanje stipendije je potrebno uložiti jako puno rada i vremena – osim ako nemate pravu informaciju u pravo vrijeme :)

Za dobivanje financijske pomoći je potrebno uložiti priličan trud. Ključno je imati pravovremene, detaljne i potpune informacije o stipendijama i uvjetima za njihovo dobivanje. Na Internetu možete pronaći stotine organizacija i stipendija te je potrebno puno vremena, znanja i iskustva kako biste pronašli one na koje se možete prijaviti s izglednim šansama za dobivanje stipendije. Ukoliko ne želite riskirati i u nedogled sami pretraživati Internet – javite se u Zonu znanja i potražite pomoć!

 • Jeste li znali da sveučilišta kao što su primjerice Harvard i Princeton svim svojim studentima koji ne mogu financirati studij daju punu stipendiju?
 • Znate li za mnoštvo zaklada i institucija koje stipendiraju polaznike sveučilišta u inozemstvu?
 • Znate li da je najlakše dobiti stipendiju upravo za najbolja svjetska sveučilišta?
 • Znate li da su vam na raspolaganju izvori financiranja posebno usmjereni na učenike i studente iz Hrvatske?
 • Znate li da je sam upis na određena sveučilišta ujedno i garancija dobivanja stipendije?
 • Znate li da svi koji su primljeni na Harvard College imaju besplatan studij uz potvrdu o primanjima koja ne iznose više od $60.000?

Kontaktirajte nas ukoliko trebate odgovore na ova ili slična pitanja!

Znate li da osim Harvarda, slične mogućnosti potpunih stipendija nudi još 257 sveučilišta u SAD među kojima su i: MIT, Princeton, Yale, Columbia, Brown, Cornell, Dartmouth, Williams, Amherst, Middlebury, Reed, Wellesley, Penn, NYU, Stanford, University of Chicago i drugi?

Prosječan hrvatski student teško može financirati odlazak na studij u inozemstvo, jer se na najboljim fakultetima troškovi studija kreću i do 100.000 USD godišnje. Vjerojatno se pitate tko si takvo što može priuštiti. Kako dobiti stipendiju? Odgovor leži u činjenici da većina studenata studira na ovim fakultetima uz financijsku podršku različitih institucija i samih sveučilišta. Mi znamo kako Vam osigurati besplatan studij na sveučilištima u inozemstvu. Dođite i uvjerite se!

Dokumentacija za prijavu za dobivanje akademske stipendije

U pravilu morate već biti primljeni ili prijavljeni na fakultet, a uz to je najčešće potrebno:

 • nekoliko eseja od kojih su najčešća motivacijska pisma u obliku personal statement ili statement of purpose
 • odgovori na tematska pitanja, takozvani writing supplement
 • životopis u kojem su navedena Vaša postignuća
 • jedan ili više intervjua

Dokumentacija za prijavu za dobivanje sportske stipendije

 • registracija pri NCAA ili NAIA organizaciji
 • athletic questionnaire za sport u kojem se natječete
 • životopis osnosno athletic resume
 • raspored odnosno athletic activities sheet
 • promotivni video

Česta pitanja

Da li mi možete garantirati punu stipendiju?
Ne. Niti jedna agencija Vam to ne može garantirati. Ono što možemo garantirati je naša potpuna i predana podrška u cijelom procesu te višegodišnje znanje i iskustvo koje Vam stavljamo na raspolaganje. Naša najbolja garancija su naši sportaši koji u inozemstvu studiraju uz punu stipendiju. O njima pročitajte ovdje.

Što uključuje puna stipendija?
Puna stipendija najčešće uključuje školarinu, smještaj, hranu, novac za knjige, laptop, odjeću, a nerijetko i zdravstveno osiguranje te prijevoz i putovanja. Sportske stipendije često uključuju i opremu, najam sportskih terena, usluge fizioterapeuta, putovanja, troškove priprema i slučno.

Da li trebam ja nešto raditi nakon što Vas angažiram?
Da. Prijava za stipendije i kontakti s fakultetima i trenerima odgovornost su kandidata. Tim Zone znanja je tu za svu potrebnu pomoć i podršku, no čitav proces i krajnji ishod rezultat je zajedničkog timskog rada kandidata, roditelja i Zone znanja.

Za koje sportove je moguće dobiti sportsku stipendiju?
Sportsku stipendiju je moguće dobiti za: američki nogomet, atletiku, baseball, gimnastiku, golf, hokej na ledu, hokej na travi, hrvanje, košarku, kuglanje, lacrosse, mačevanje, nogomet, odbojku, odbojku na pijesku, plivanje, skijanje, skokove u vodu, softball, streljaštvo, tenis, veslanje, vaterpolo.

Mogu li dobiti stipendiju ako nisam dobar učenik i nisam vrhunski sportaš?
Da bi dobili akademsku stipendiju morate biti dobar učenik i imati izvanškolska postignuća i/ili izvrsne rezultate na testovima. Da bi dobili sportsku stipendiju trebate biti sportaš na razini na kojoj se natječe tim fakulteta na koji se želite prijaviti. Drugim riječima, trebate biti dovoljno zanimljivi treneru sportskog tima kojem se želite priključiti. Treneri imaju godišnje budžete kojima raspolažu i ulažu ih u sportaše koji će im donijeti rezultate.

Koje testove trebam položiti?
Za dobivanje sportskih stipendija u SAD najčešće trebate položiti TOEFL ispit poznavanja engleskog jezika i SAT Reasoning ispit. Sportaši redovito imaju niži prag rezultata koje trebaju postići, a traženi broj bodova najčešće ovisi o kriterijima fakulteta te o Vašim dosadašnjim ocjenama.