Kako se pripremati za upis na fakultet u inozemstvu?


kako se priprematiKako se pripremati za upis na fakultet?

Mogu li se sam(a) pripremiti ili trebam pomoć? Koliko vremena imam do roka za prijavu? Mogu (i želim li) si dopustiti slučaj da ne budem primljen(a) nigdje? Trebam li pomoć oko financiranja studija?

Ovo su pitanja o kojima treba posebno razmišljati prilikom donošenja odluke o tome kako i gdje se pripremati. Upis na studij velika je stvar jer vam može puno donijeti ili pak možete puno propustiti – pa zato dobro razmislite.

Kad razmišljate na koji način se pripremati i isplati li se angažirati stručnjake za pomoć u pripremama vodite računa o sljedećem:

  • Kako odabrati fakultet i kako znati kakve su Vam realne šanse za upis? – Uz pomoć članova prijamnih odbora svjetskih sveučilišta provodimo selekciju za željene fakultete na jednak način kao što će Vas oni evaluirati kad se prijavite.
  • Koju i koliko knjiga za pripreme kupiti? – Mi brinemo o tome da za svaki test i za svakog polaznika, imamo najnovije i najkvalitetnije knjige i materijale. Nažalost ne postoji jedna knjiga koja kvalitetno obrađuje sve dijelove ispita pa, ovisno o područjima u kojima je polaznik najslabiji, odabiremo najbolje materijale.
  • Kad započeti s pripremama? Samostalne pripreme zahtijevaju znatno više, prema istraživanjima 4-5 puta više, vremena jer sami morate prolaziti i zaključivati ono što naši stručnjaci znaju. Ciljano popunjavamo Vaše rupe u znanju i tako štedimo vrijeme i novac koji biste potrošili na višekratna polaganja istih testova. Ujedno eliminiramo loš dojam koji proizlazi iz podataka da je polaznik više puta polagao isti test.
  • Kako napisati kvalitetne eseje? Naši suradnici su članovi prijamnih odbora nekih od najboljih svjetskih fakulteta te su pročitali tisuće prijava, molbi i eseja pa najbolje znaju kako i zašto se eseji ocjenjuju i što je potrebno za kvalitetne eseje.
  • Hoću li postići dovoljno dobre rezultate? Rezultati se temelje na brzini i točnosti, a ne samo na znanju. Zona znanja daje pisanu garanciju rezultata koja je potvrđena i kontinuirano se potvrđuje dugogodišnjim radom i rezultatima naših polaznika.

Dakle, ukoliko imate puno vremena na raspolaganju i predznanje na visokoj razini, vjerojatno ćete se moći i sami pripremiti. Posebno vodite računa o vremenu i literaturi koju koristite jer je na tržištu i Internetu dostupna čitava lepeza više i manje kvalitetnih materijala. Slobodno nas pitajte za sve informacije i savjete i uštedite vrijeme i novac. Testovi se skupo plaćaju.

Ukoliko nemate financijskih mogućnosti za pripreme, pokušajte sami, ali odvojite puno više vremena. Vježbajte, vježbajte, vježbajte! Jer, testovi su pisani tako da nije dovoljno samo vladati materijom – potrebno je i brzo i točno rješavati zadatke.

Ukoliko se odlučite za pripremu pod stručnim vodstvom, savjetujemo da posebno vodite računa o kvaliteti stručnjaka kojima povjeravate zadatak da Vas pripreme. Pitajte i provjerite njihove prethodne rezultate i rezultate njihovih polaznika. Pitajte ih o načinu rada i daju li garanciju rezultata. Tražite vrijednost za svoj novac.

Više informacija o pripremama koje nudimo u Zoni znanja pročitajte ovdje.