Najbolji fakulteti u Velikoj Britaniji


Pitate se koji su najbolji fakulteti u Velikoj Britaniji? Ukoliko želite studirati na najboljim sveučilištima u Velikoj Britaniji nezaobilazan je Russell Group, grupa koju čine top 24 britanska sveučilišta:

University of Birmingham,
University of Bristol,
University of Cambridge,
Cardiff University,
Durham University,
University of Edinburgh,
University of Exeter,
University of Glasgow,
Imperial College London,
King’s College London,
University of Leeds,
University of Liverpool,
London School of Economics and Political Science,
University of Manchester,
Newcastle University,
University of Nottingham,
University of Oxford,
Queen Mary University of London,
Queen
s University Belfast,
University of Sheffield,
University of Southampton,
University College London,
University of Warwick, te
University of York.

Zona-znanja-Cambridge-Russel-Group

Udruženje top sveučilišta ime nije dobilo po nekom znanstveniku ili uvaženom akademiku pod imenom Russelll, već po Russell hotelu, u kojem se održao prvi neformalni satanak, 19 predstavnika sveučilišta, koja su prvotno činila grupu.

Iako je svako od navedenih sveučilišta samostalno, ono što sva imaju zajedničko jest pomno biranu garnituru profesora, koji su vrhunski stručnjaci u poljima svog djelovanja te izvrsnu suradnju s lokalnom i nacionalnom poslovnom mrežom te javnim sektorom.

Utjecaj tih sveučilišta na kulturalnu i ekonomsku sliku kako Velike Britanije, tako i svijeta je jako velik, tako da ukoliko je vaš izbor studij u Velikoj Britaniji, bilo koje od sveučilišta iz Russell grupacije svakako je odličan odabir. Zbog toga ne čudi podatak da je u akademskoj godini 2015/16 čak 417.000 studenata studiralo na dodiplomskim studijima, dok je njih 192.500 bilo na diplomskim studijima.

Studenti koji studij završe na jednom od ovih sveučilišta mogu se pohvaliti da su imali praktično iskustvo rada u svom području u jednoj od multinacionalnih kompanija, što je izvrsna i korisna referenca u svakom životopisu.

Za naše će studente biti važan podatak da čak 34% od ukupnog broja studenata ne dolazi iz Velike Britanije. Ono što može biti obeshrabrujuće, visoki su životni troškovi, no nije nemoguće dobiti stipendiju, ukoliko kandidat ima zaista odlična postignuća i rezultate u polju svog interesa.

Ukoliko želite najbolje u Velikoj Britaniji – odaberite neko od ovih 24 sveučilišta.