Naš Dominik Kovačević odlazi na magisterij u Frankfurt!


Dominik je primljen na Frankfurt School of Finance and Management – Master of Finance. U nastavku donosimo njegovo iskustvo.

ZZ: Koliko je prošlo od same ideje da želiš studirati u inozemstvu do početka priprema?

DK: Želja za studiranjem u inozemstvu javila se tijekom prve godine preddiplomskog studija. Definitivno sam odlučio da želim nastaviti studirati u inozemstvu kada sam otišao na trećoj godini na studentsku razmjenu na University of St. Gallen. Odmah po povratku s razmjene sam započeo pripreme za GMAT.

ZZ: Što si odlučio studirati i kako si birao fakultete?

DK: Tijekom preddiplomskog studija, odlučio sam da ću svoju karijeru razvijati u financijskom sektoru, stoga mi je želja bila upisati Master of Finance. Fakultete sam birao na temelju ranking-a programa i mogućnosti zapošljavanja nakon studija u gradu u kojem diplomiram. Također, preferirao sam fakultete s njemačkog govornog područja. Frankfurt School of Finance and Managament mi je bio prvi izbor zbog toga što je njihov Master of Finance program najbolji u Njemačkoj (Financial Times) i zbog toga što u Frankfurtu ima puno prilika za razvoj uspješne karijere u financijskom sektoru.

ZZ: Od kad imaš interes prema onome što želiš studirati?

DK: Interes za financije imam od kada sam krenuo na studij ekonomije. Tijekom studiranja sam shvatio da me područje financija najviše zanima.

ZZ: Zašto si odabrao Zonu znanja umjesto da se pripremaš sam?

DK: Za Zonu znanja sam čuo od prijatelja koji se također uspješno upisao na željeni master program u inozemstvu. Svidjelo mi se što su djelatnici vrlo pristupačni, profesionalni i imaju iskustva s upisima na fakultete tako da sam imao pristup informacijama u vrlo kratkom vremenskom roku.

ZZ: Što su pripreme uključivale i koliko su trajale?

DK: Pripreme za GMAT sam počeo u trećem mjesecu i završio s njima početkom šestog. U 11. mjesecu sam započeo prijavu na studij. Ekipa Zone znanja mi je također pomogla pri uređivanju Personal Statement-a i pripremi za intervju.

ZZ: Reci nam nešto o sebi, o svojim željama i nadama u budućnosti.

DK: U budućnosti se vidim u investicijskom bankarstvu. Nadam se da ću se nakon završenog master programa zaposliti na par godina u Frankfurtu te se nakon stečenog iskustva vratiti u Hrvatsku.

ZZ: Nabroji sve fakultete na koje si primljen i komentiraj ponešto o svakom.

DK: Frankfurt School of Finance and Management mi je bio prvi izbor i sretan sam što su mi vrlo brzo nakon intervjua javili da sam primljen. Prema Financial Times-u, njihov Master of Finance je najbolji u Njemačkoj. Imao sam u planu prijaviti još nekoliko fakulteta, međutim kada sam saznao da sam primljen na FS, nisam imao potrebu.

Bravo! Sretno u Frankfurtu i vidimo se kad se vratiš ;)