Naša Eva Goluža nosi zastavu na otvaranju 12. Zimskih paraolimpijskih igara


Hrvatsku zastavu na otvaranju 12. Zimskih paraolimpijskih igara u Pyeong Changu nosit će naša polaznica 17- godišnja Eva Goluža. Otvaranje ovogodišnjih Zimskih paraolimpijskih igara održat će se 9. ožujka 2018. u 20 sati po lokalnom vremenu. Eva je najmlađa slabovidna alpska skijašica i od sveg srca navijamo za nju 15.3. kad će hrvatske boje braniti u slalomu i 18.3. kad će skijati veleslalom. Sretno Eva!

“Odluka Hrvatskog paraolimpijskog odbora da sam izabrana kao stjegonoša na 12. Zimskim Paraolimpiskim Igrama u PyeongChangu me uistinu iznenadila i iznimno razveselila. Od srca zahvaljujem Izvršnom odboru HPO-a što mi je tom odlukom ukazao tu veliku čast nošenja hrvatskog stijega i predvođenja naše ekipe na ceremoniji svečanog otvaranja Igara. Već je i činjenica da sam dio hrvatskog tima na Paraolimpijskim Igrama za mene predstavljala ostvarenje jednog od mojih sportskih snova, a nošenje hrvatskog stijega je toliko emotivan trenutak ispunjen nacionalnim ponosom kojeg teško mogu usporediti s nekim drugim i sigurna sam da će ostati upamćen kao jedan od najdojmljivijih u mom životu.

Svakim danom svoj život nastojim prožimati paraolimpijskim vrijednostima jer u njih uistinu vjerujem. Poštovanje, izvrsnost, prijateljstvo, odrješitost, hrabrost i jednakost su odlike koje posebno mi sportaši trebamo njegovati i primjenjivati kako bi bili primjer, inspiracija i motivacija drugima.

Još jednom iskrena zahvala svima na ukazanoj časti i povjerenju uz obećanje da će hrvatski stijeg biti ponosno nošen čvrstom ženskom rukom!“, zaključila je Eva Goluža.

U Pyeong Changu hrvatska paraolimpijska reprezentacija nastupit će s rekordnih sedam skijašica i skijaša koji će nastupiti u alpskom i nordijskom skijanju te u snowboardu. Uz Evu Golužu nastupit će alpinci Dino Sokolović, Damir Mizdrak i Lovro Dokić. Po prvi put Hrvatska ima predstavnike u nordijskom skijanju Josipa Zimu i Antuna Bošnjakovića te u snowboardu Brunu Bošnjaka. (www.hpo.hr)