Stipendije za diplomske studije na Oxfordu


Za diplomske studije na Oxfordu za akademsku godinu 2018./2019. je dostupno 1.100 punih stipendija. Pune stipendije u potpunosti pokrivaju troškove studija i života na Oxfordu. Uvjet je naravno da ste primljeni na neki od njihovih diplomskih studijskih programa te da ste među najboljima od najboljih.

Teško? Jest, ali nije neizvedivo.

Velika većina stipendija za diplomske studije na Oxfordu se dodjeljuje kandidatima koji su svoje prijave poslali u siječanjskom roku ili ranije, a dodjeljuju se u periodu od druge polovice veljače pa sve do lipnja 2018. godine.

Važno je znati:

Mislite na vrijeme! Počnite razmišljati o financiranju vašeg studija čim odlučite da ćete se prijaviti za studij na nekom od studijskih programa na Oxfordu. Nikako nemojte čekati dok ne dobijete ponudu za studij jer ćete u tom slučaju vjerojatno morati odgoditi početak studiranja.

Pošaljite prijavu za studij najkasnije u siječanjskom roku. Velika većina ovih stipendija dodjeljuje se kandidatima koji su svoje prijave poslali u siječanjskom roku ili ranije.

Prijave za stipendije mogu biti jednostavne. Za više od dvije trećine stipendija, nije potrebno ništa osim redovite prijave za upis na studij. Ukoliko zadovoljite kriterije za upis – automatski dobivate stipendiju.

Koristite alate za pretragu stipendija. Osim, sutomatskih stipendija postoje i one za koje se potrebno posebno prijaviti. Koristite alate za pretragu stipendija Fees, Funding and Scholarship Search kako biste saznali da li ispunjavate uvjete za dobivanje neke od stipendija koje zahtijavaju dodatne prijave.

Na raspolaganju je više stipendija nego što mislite. Za diplomske studije na Oxfordu za akademsku godinu 2018./2019. je dostupno 1.100 punih stipendija. The Clarendon Fund, na primjer, je na raspolaganju svim novim studentima diplomskih studija bilo da se radi o magisterijima ili doktorskim studijima. U ovom trenutku Fond financira oko 400 studenata iz više od 50 zemalja.

Kako se dodjeljuju stipendije? Za prijavu na veliku većinu stipendija nije potrebno odabrati college u prijavi za upis. Razmatrat će se sve prijave koje zadovoljavaju uvjete i koje su zaprimljene u zadanom (siječanjskom) roku. Za mali broj stipendija je potrebna dodatna prijava. To znači da ne trebate tražiti stipendije na svakom college-u posebno. Ukoliko ispunjavate uvjete i budete odabrani za stipendiju, vaša stipendija se automatski prosjeđuje vašem college-u.

Tražite stipendije izvan Sveučilišta Oxford. Sama činjenica da ste primljeni na studij na Oxford ne znači da ćete automatski dobiti stipendiju. Zato postoji čitav niz vanjskih izvora financiranja koje su na raspolaganju studentima. Pročitajte više o: vanjskim izvorima stipendiranja, kreditima i ostalim opcijama financiranja.

Ne čekajte početak studija da biste osigurali stipendiranje. Velika većina stipendija na Oxfordu se odnosi isključivo na studente prvih godina studija. Opcije financiranja za one koji već studiraju su iznimno ograničene.

Nemojte misliti da možete zaraditi za studij za vrijeme studiranja. Ako ste redoviti (full-time) student, ne računajte s tim da će vam ostati puno vremena za rad tijekom studija. Ukoliko ste izvanredni (part-time) student, morat ćete osigurati da vam posao ne remeti studiranje. Više o pravilima o radu za vrijeme studije na Oxfordu pročitajte ovdje.

Većina stipendija na Oxfordu pokrivaju sve troškove života i studija. To znači da vam je osigurano financiranje školarine, smještaja i troškova života.