TOEFL (Test of English as a Foreign Language)


Što je TOEFL test?

TOEFL je međunarodno priznati standardizirani test engleskog jezika koji pokazuje razinu poznavanja i razumijevanja engleskog jezika osoba kojima engleski jezik nije materinji jezik. Testiraju se vještine čitanja, slušanja, govora i pisanja. Polaže se na računalu (TOEFL IBT Internet-Based Test), a polagati ga možete u Splitu i u Zagrebu.

Kad možete polagati TOEFL?

TOEFL test možete polagati u Splitu i Zagrebu, obično 2-3 puta mjesečno. Pripremni programi se održavaju u Zagrebu ili uključivanjem u online nastavu iz bilo koje lokacije.

Koliko vrijede rezultati?

Rezultati TOEFL testa vrijede 2 godine od datuma polaganja.

Kako Vam TOEFL test može koristiti?

– Planirate upisati studij u inozemstvu?

– Želite otići na studentsku ili učeničku razmjenu u inozemstvo?

– Tražite stipendiju?

– Trebate vizu?

– Trebate potvrdu o poznavanju engleskog jezika?

Fakulteti u inozemstvu često koriste TOEFL kako bi pomoću njega odredili sposobnost kandidata da se služe engleskim jezikom na akademskoj razini. TOEFL ne možete pasti – možete ostvariti bolji ili slabiji rezultat, odnosno veći ili manji broj bodova. Fakulteti često postavljaju donji bodovni prag koji morate preći da bi vaša prijava bila razmatrana. Bodovni prag na boljim fakultetima kreće se od 80 do čak 110 bodova od 120 mogućih na iBT (Internet-Based Test). TOEFL se traži u preko 8.000 obrazovnih ustanova u više od 130 zemalja svijeta. Rezultate TOEFL testa traže i institucije koje izdaju boravišne, studentske i radne dozvole.

Kako izgleda TOEFL test engleskog jezika?

Tijekom testa od kandidata se traži da kombiniraju vještine poznavanja engleskog jezika na slijedeći način:
– Čitaju i pišu odgovore na pitanja
– Čitaju, slušaju i izgovaraju odgovore na pitanja
– Slušaju i izgovaraju odgovore na pitanja
– Čitaju, slušaju i pišu odgovore na pitanja

TOEFL se sastoji od četiri cjeline koje se polažu ovim redosljedom:

CjelinaVremensko ograničenjeBroj pitanjaZadatak
Reading (čitanje)60 – 100 minuta36 – 70Pročitati 3 – 5 akademskih tekstova i odgovoriti na pitanja.
Listening (slušanje)60 – 90 minuta36 – 51Poslušati predavanja, rasprave i razgovore, zatim odgovoriti na pitanja.
pauza10 minuta
Speaking (usmeni dio)20 minuta6Dvije su vrste zadataka: izraziti mišljenje na općepoznatu temu i govoriti na temelju pročitanih i odslušanih tema.
Writing (pisanje eseja)50 minuta2Jedan esej piše se kao odgovor na pročitanu i odslušanu temu, a drugime se daje vlastito mišljenje na zadanu temu.
Writing (pisanje eseja)50 minuta2Jedan esej piše se kao odgovor na pročitanu i odslušanu temu, a drugime se daje vlastito mišljenje na zadanu temu.

Svaki dio TOEFL iBT testa engleskog jezika koji se polaže u Hrvatskoj nosi 30 bodova, pa je na testu ukupno moguće ostvariti 120 bodova. Test traje 4 sata s jednom stankom od 10 minuta, a polaže se na računalu.

Koja je cijena polaganja TOEFL testa?

TOEFL test u Hrvatskoj možete polagati u Splitu i Zagrebu. Za prijavu za TOEFL test engleskog jezika je potrebno otvoriti korisnički račun na stranici Educational Testing Service. Čim se registrirate, postupak je vrlo jednostavan – odaberete zemlju polaganja, grad (u Hrvatskoj su to Zagreb ili Split), zatim testni centar i na kraju od ponuđenih izaberete željeni datum polaganja. Vodite računa o datumu prijave jer cijena polaganja ovisi o tome te iznosi 225 USD za prijave do 7 dana prije polaganja ili 240 USD za prijave do 3 dana prije polaganja ispita. Plaćanje se vrši putem Interneta, a kartice koje se prihvaćaju su: American Express, Discover, JCB, MasterCard ili VISA.

TOEFL test engleskog jezika možete polagati više puta, no radi visoke cijene polaganja se više isplati kvalitetno pripremiti i postići dobar rezultat odmah iz prvog pokušaja.

Trebaju li Vam pripreme za TOEFL test?

Za polaganje TOEFL testa engleskog jezika potrebno je dobro poznavanje engleskog jezika, no za visok rezultat se potrebno kvalitetno pripremiti. Putem Interneta je dostupno mnoštvo materijala za pripremu – neki su besplatni, a neke treba platiti. Imajte na umu da je za dva najteža područja pisanje i govor potrebna individualna evaluacija, a to u online testovima ne postoji. Osim poznavanja i razumijevanja engleskog jezika, potrebno je pobliže se upoznati s tehnikama polaganja koje vam mogu pomoći da ostvarite veliki broj bodova. Najpraktičniji način je provjeriti svoje znanje na probnom testu i pripremati se na temelju konkretnih rezultata, odnosno raditi na onim dijelovima u kojima ste postigli slabije rezultate. Ukoliko planirate upisati pripremni tečaj, prethodno se raspitajte o predavačima, njihovim prethodnim rezultatima i iskustvu s TOEFL testom engleskog jezika jer nije svaki profesor engleskog jezika nužno stručno osposobljen za kvalitetnu pripremu za TOEFL test engleskog jezika.

Kako do rezultata bez ponavljanja ispita?

O našoj dokazanoj ZZ metodi najbolje govore rezultati naših polaznika koje možete pročitati ovdje. 97% naših polaznika ostvarilo je 100 ili više bodova na TOEFL testu. Pripreme se održavaju individualno ili u malim grupama od 4-6 polaznika. Nastavu održavamo u našim učionicama i putem online sustava. Svi koji nisu u Zagrebu ili se jednostavno više vole pripremati u udobnosti svog doma imaju mogućnost uključiti se u nastavu putem video veze. Na taj način su naše usluge dostupne ne samo u cijeloj Hrvatskoj već i bilo gdje u svijetu. Potrebno je samo imati računalo i pristup internetu.

Cjenik priprema za TOEFL test

TOEFL testGrupni (online ili u Zoni znanja)Individualni (online ili u Zoni znanja)Vođena samostalna priprema (u Zoni znanja)
EkspresniRedovniIntenzivni
Probni testovi222neograničeno2
Nastava3648602836*
Individualne konzultacije44444
Pripremni materijalicheckercheckercheckercheckerchecker
Garancijacheckercheckercheckercheckerchecker
Cijena1.590 HRK1.990 HRK2.490 HRK5.600 HRK1.190 HRK

*Vođena samostalna priprema

TOEFL VSP online po cijeni od 1.190,00 kn uključuje materijale za više od 80 sati pripreme:

  • 800+ Reading zadataka za vježbu s objašnjenjima
  • 400+ Listening zadataka za vježbu s objašnjenjima
  • 120 Speaking zadataka za vježbu s primjerima odgovora i objašnjenjima
  • 60 Writing zadataka za vježbu s primjerima odgovora i objašnjenjima
  • 1 TOEFL probni test
  • Speaking i Writing ocjenjuju Certified Professors

TOEFL Modulibroj saticijena
Individualni1220 HRK
Individualni6 1.290 HRK

Moduli: Reading, Listening, Speaking i Writing

Grupe: 4-6 polaznika

TOEFL probni test = 490,00 kn (uključeno u pripreme)

Cijena pripremnih materijala = 500,00 kn (uključeno u pripreme)

Odaberite i kupite – TOEFL pripremePrijavi se za pripreme!