ACT

ACT

American College Test

ACT test – American College Test je standardizirani test koji se traži za upis na dodiplomske studije u Americi. Pitanja na ACT testu izravno su povezana s gradivom u srednjoj školi u području engleskog jezika, matematike i prirodnih znanosti.

Pripremni programi se održavaju u Zagrebu ili uključivanjem u online nastavu iz bilo koje lokacije. Rezultati ACT testa nemaju rok trajanja, odnosno vrijede do idućeg polaganja testa, ukoliko ga odlučite polagati ponovno.

Osim upisa na fakultet u Americi, ukoliko ste srednju školu pohađali u SAD, ACT test se priznaje i umjesto Državne mature u Hrvatskoj.

Kako izgleda ACT test?

Sastoji se od četiri dijela s pitanjima na zaokruživanje, te od pisanja eseja koje nije obavezno. Dijelovi ACT testa su:

Cjelina Vremensko ograničenje Broj pitanja Zadatak
English (engleski) 45 minuta 75 Standardni pisani engleski jezik i retoričke vještine
Mathematics (matematika) 60 minuta 60 Matematičke vještine stečene do početka 4. razreda srednje škole.
Reading (čitanje) 35 minuta 40 Razumijevanje pročitanog teksta
Science (prirodne znanosti) 35 minuta 40 Vještine interpretacije, analize, evaluacije, kritičkog prosuđivanja i sposobnosti rješavanja problema potrebne za prirodne znanosti.
*Writing (pisanje eseja) 35 minuta 1 Esej na zadanu temu u kojem se izražava vlastito mišljenje i stavovi o zadanoj temi. Procjenjuju se pisane vještine na razini srednjoškolskog engleskog jezika i ulaznoj fakultetskoj razini.

*nije obavezno, a odabir ovisi o uvjetima koje postavlja fakultet na koji se prijavljujete.

1Koja je cijena polaganja ACT testa?

Za polaganja ACT testa se možete prijaviti elektronskim putem nakon registracije korisničkog računa na stranici www.act.org gdje možete pročitati detaljnije informacije o rokovima i testnim centrima, ili se možete prijaviti poštom.

ACT test se polaže u ovlaštenim ispitnim centrima ili u srednjoj školi kandidata (Arranged Testing). Ukoliko trebate detaljnije informacije slobodno nas kontaktirajte.

Cijena polaganja testa bez pisanja eseja iznosi 93.50 USD ($46 za test +$47.50 naknada za International Registration), a ACT s pisanjem eseja iznosi 110 USD ($62.50 za test + $47.50 naknada za International Registration). Za prijave nakon zadanog roka za online prijave (standby prijave) naplaćuje se dodatak od 41 USD na redovnu cijenu.

2Trebaju li vam pripreme za ACT?

Za polaganje ACT testa potrebno je prije svega dobro poznavanje engleskog jezika, a zatim i matematike kao i vještina interpretacije, analize, evaluacije, kritičkog prosuđivanja i sposobnosti rješavanja problema potrebnih za prirodne znanosti. Za visok rezultat se potrebno temeljito i kvalitetno pripremiti pa se tako američki srednjoškolci za polaganje ACT testova najčešće pripremaju tijekom 1-2 godine. Putem Interneta je dostupno mnoštvo materijala za pripremu – neki su besplatni, a sve kvalitetne treba platiti.

Osim poznavanja i razumijevanja engleskog jezika i ostalih navedenih područja, potrebno je pobliže se upoznati s tehnikama polaganja koje vam mogu pomoći da ostvarite veliki broj bodova. Najpraktičniji način je provjeriti svoje znanje na probnom testu i pripremati se na temelju konkretnih rezultata, odnosno raditi na onim dijelovima u kojima ste postigli slabije rezultate. Ukoliko planirate upisati pripremni tečaj, prethodno se raspitajte o predavačima, njihovim prethodnim rezultatima i iskustvu s ACT testovima.

3Kako do rezultata bez ponavljanja ispita?

O našim predavačima najbolje govore rezultati naših polaznika. Pripreme se održavaju individualno ili u malim grupama od 4-6 polaznika. Nastavu održavamo u našim učionicama i putem Zoom online sustava. Svi koji nisu u Zagrebu ili se jednostavno više vole pripremati u udobnosti svog doma imaju mogućnost uključiti se u nastavu putem video veze. Na taj način su naše usluge dostupne bilo gdje u svijetu. Potrebno je samo imati računalo i pristup internetu.

Cjenik priprema za ACT test

Individualni ACT pripremni program (38 sati) = 1.599,00 € Kupi online i uštedi!

Ukoliko ne možete pratiti fiksni raspored grupe, imate nepredvidiv raspored ili želite da je svaka minuta nastave i pripremnog programa skrojena posebno prema Vašim potrebama, savjetujemo da izaberete individualne pripreme. Satnica i tempo rada individualnih priprema u potpunosti se prilagođava Vama i ciljanom rezultatu.

Individualni ACT pripremni program uključuje:

 • neograničen broj probnih testova tijekom trajanja priprema (u učionici ili online)
 • 38 sati individualne nastave (uživo u učionici ili uživo online)
 • 4 sata individualnih konzultacija tijekom trajanja priprema (uživo u učionici ili uživo online)
 • sve materijale za pripremu i domaće zadaće pripremljene sukladno rezultatima probnih testova
 • pisanu garanciju rezultata
Individualni ACT modul: english, math, reading ili writing (9 sati) = 399,00 € Kupi

Individualni ACT modul uključuje:

 • 9 sati individualne nastave (uživo u učionici ili uživo online)
 • materijale za pripremu i domaće zadaće
Individualni ACT sat = 49,00 € Kupi
 • 1 sat individualne nastave (uživo u učionici ili uživo online)
 • materijale za pripremu
Vođena samostalna priprema za ACT = 399,00 € Kupi

U slučaju da se niste u mogućnosti uključiti u individualnu nastavu, možemo Vam ponuditi vođenu samostalnu pripremu gdje kombiniramo individualni pristup i samostalni rad. Samostalna priprema je odličan odabir za sve koji se žele sami pripremati za test, ali očekuju da će im biti potrebna stručna pomoć profesora i materijali koji su skrojeni upravo za njih. Profesori za svakog pojedinačno odabiru najbolje materijale koji su skrojeni da pomognu upravo u onim područjima u kojima vam je rezultat bio najslabiji na probnom testu. Ovakav tip priprema podrazumijeva da vi učite sami uz materijale i konzultacije koje osigurava Zona znanja. Pripreme se održavaju u našim učionicama i/ili online.

Vođena samostalna priprema za ACT uključuje:

 • 2 probna testa (prije i nakon priprema)
 • 4 sata individualnih konzultacija tijekom mjesec dana
 • pripremne materijale za 60 sati samostalnog rada pripremljene sukladno rezultatu na ulaznom probnom testu
 • pisanu garanciju rezultata
ACT probni test = 69,00 € Kupi

ACT probni test odvija se u učionici ili online, a predstavlja simulaciju stvarnog ACT testa u formatu i sadržaju. Uz rezultate cjelokupnog testa i po pojedinačnim sekacijama (reading, writing and language i math), svaki kandidat dobije i stručnu procjenu potrebnog broja sati učenja da bi dostigao ciljani rezultat.

X
preloader