ACT

ACT

American College Test

ACT test – American College Test je standardizirani test koji se traži za upis na dodiplomske studije u Americi. Pitanja na ACT testu izravno su povezana s gradivom u srednjoj školi u području engleskog jezika, matematike i prirodnih znanosti.

Pripremni programi se održavaju u Zagrebu ili uključivanjem u online nastavu iz bilo koje lokacije. Rezultati ACT testa nemaju rok trajanja, odnosno vrijede do idućeg polaganja testa, ukoliko ga odlučite polagati ponovno.

Osim upisa na fakultet u Americi, ukoliko ste srednju školu pohađali u SAD, ACT test se priznaje i umjesto Državne mature u Hrvatskoj.

Kako izgleda ACT test?

Sastoji se od četiri dijela s pitanjima na zaokruživanje, te od pisanja eseja koje nije obavezno. Dijelovi ACT testa su:

Cjelina Vremensko ograničenje Broj pitanja Zadatak
English (engleski) 45 minuta 75 Standardni pisani engleski jezik i retoričke vještine
Mathematics (matematika) 60 minuta 60 Matematičke vještine stečene do početka 4. razreda srednje škole.
Reading (čitanje) 35 minuta 40 Razumijevanje pročitanog teksta
Science (prirodne znanosti) 35 minuta 40 Vještine interpretacije, analize, evaluacije, kritičkog prosuđivanja i sposobnosti rješavanja problema potrebne za prirodne znanosti.
*Writing (pisanje eseja) 35 minuta 1 Esej na zadanu temu u kojem se izražava vlastito mišljenje i stavovi o zadanoj temi. Procjenjuju se pisane vještine na razini srednjoškolskog engleskog jezika i ulaznoj fakultetskoj razini.

*nije obavezno, a odabir ovisi o uvjetima koje postavlja fakultet na koji se prijavljujete.

1Koja je cijena polaganja ACT testa?

Za polaganja ACT testa se možete prijaviti elektronskim putem nakon registracije korisničkog računa na stranici www.actstudent.org gdje možete pročitati detaljnije informacije o rokovima i testnim centrima, ili se možete prijaviti poštom.

ACT test se polaže u ovlaštenim ispitnim centrima ili u srednjoj školi kandidata (Arranged Testing). Ukoliko trebate detaljnije informacije slobodno nas kontaktirajte.

Cijena polaganja testa bez pisanja eseja iznosi 93.50 USD ($46 za test +$47.50 naknada za International Registration), a ACT s pisanjem eseja iznosi 110 USD ($62.50 za test + $47.50 naknada za International Registration). Za prijave nakon zadanog roka za online prijave (standby prijave) naplaćuje se dodatak od 41 USD na redovnu cijenu.

2Trebaju li vam pripreme za ACT?

Za polaganje ACT testa potrebno je prije svega dobro poznavanje engleskog jezika, a zatim i matematike kao i vještina interpretacije, analize, evaluacije, kritičkog prosuđivanja i sposobnosti rješavanja problema potrebnih za prirodne znanosti. Za visok rezultat se potrebno temeljito i kvalitetno pripremiti pa se tako američki srednjoškolci za polaganje ACT testova najčešće pripremaju tijekom godine dana. Putem Interneta je dostupno mnoštvo materijala za pripremu – neki su besplatni, a neke treba platiti.

Osim poznavanja i razumijevanja engleskog jezika i ostalih navedenih područja, potrebno je pobliže se upoznati s tehnikama polaganja koje vam mogu pomoći da ostvarite veliki broj bodova. Najpraktičniji način je provjeriti svoje znanje na probnom testu i pripremati se na temelju konkretnih rezultata, odnosno raditi na onim dijelovima u kojima ste postigli slabije rezultate. Ukoliko planirate upisati pripremni tečaj, prethodno se raspitajte o predavačima, njihovim prethodnim rezultatima i iskustvu s ACT testovima.

3Kako do rezultata bez ponavljanja ispita?

O našim predavačima najbolje govore rezultati naših polaznika. Pripreme se održavaju individualno ili u malim grupama od 4-6 polaznika. Nastavu održavamo u našim učionicama i putem online sustava. Svi koji nisu u Zagrebu ili se jednostavno više vole pripremati u udobnosti svog doma imaju mogućnost uključiti se u nastavu putem video veze. Na taj način su naše usluge dostupne ne samo u cijeloj Hrvatskoj već i bilo gdje u svijetu. Potrebno je samo imati računalo i pristup internetu.

Cjenik priprema za ACT test

VRSTA PRIPREMA Probni testovi Nastava Individualne konzultacije Pripremni materijali Garancija Cijena Detalji i prijava
GRUPNE – ekspresne 2 48 4 + + 390,00  (PDV uključen) Kupi
GRUPNE – redovne 2 60 4 + + 487,50  (PDV uključen) Kupi
GRUPNE – intenzivne 2 72 4 + + 552,50  (PDV uključen) Kupi
INDIVIDUALNE 38 4 + + 1.267,50  (PDV uključen) Kupi
SAMOSTALNE 2 46* 4 + + 325,00  (PDV uključen) Kupi

* Vođena samostalna priprema

Individualni ACT sat = 1 sat / Kupi

Individualni ACT modul = 9 sati / Kupi

Individualni ACT tečaj = 38 sati / Kupi

Moduli: English, Mathematics, Reading, Science i Writing

Grupe: 4-6 polaznika

ACT probni test (uključeno u pripreme) / Kupi

X
-5% popusta na gotovinsko plaćanje!
preloader