Evaluacija potencijala

Evaluacija potencijala za upis i dobivanje stipendije

Prije nego što odlučite na koji fakultet ćete se prijaviti, potrebno je napraviti evaluaciju potencijala kandidata, odnosno objektivno procijeniti izglede za uspjeh te izraditi plan aktivnosti koje će vas dovesti do konačnog upisa na željeni fakultet.

Pri tome će ulogu igrati ocjene, standardizirani testovi, ali i uspjesi na drugim područjima kao što su znanost, istraživanja, sport, glazba ili ostale aktivnosti. Naši stručnjaci dolaze s eminentnih svjetskih sveučilišta te imaju bogato iskustvo koje vam je na raspolaganju upravo u Zoni znanja. Alumni, bivši stipendisti, članovi Ivy League i Russell Group – suradnici Zone znanja su profesori i stručnjaci s iskustvom rada u inozemstvu te članovi prijamnih odbora mnogih sveučilišta.

Dokumenti koje kandidat treba pripremiti za evaluaciju u Zoni znanja
 

životopis

 

prijepis dosadašnjih ocjena

 

popis izvanškolskih aktivnosti

 

esej o sebi (500 riječi na engleskom jeziku)

 

popis osoba od kojih možete očekivati preporuku

 

popis željenih obrazovnih programa 

 

podatke o eventualnim dodatnim uspjesima kao što su primjerice rezultati natjecanja, značajniji nastupi, objavljeni radovi i slično

Procjena vlastitih mogućnosti

Nakon što ste sastavili listu željenih fakulteta razmislite o svojim mogućnostima. Kakve su vaše sposobnosti, postignuća, razina znanja koje posjedujete, vještine kojima ste ovladali. Usporedite svoje mogućnosti sa listom željenih fakulteta. Budite svjesni svog akademskog profila, usporedite sebe s ostalim kandidatima koji se prijavljuju.

Čime se možete istaknuti? Kakve su vam šanse za upis? Nastojte biti realni i odvojite želje od stvarnih opcija. Kod prijava na diplomske studije prijamni odbori nešto manje su usmjereni na tehničke pokazatelje, odnosno brojeve, te će vise značaja pridavati predstavljanju kroz životopis i eseje, da navode o sebi poduprete preporukama i utvrdite na intervjuu, dok doktorski studij najčešće zahtjeva znanstveno-istraživačku usmjerenost, prethodno iskustvo te vaše vizije i ideje za područje na kojem namjeravate doktorirati.

Nakon što odredite svoju početnu poziciju i cilj prema kojem želite krenuti, slijedi planiranje vremena i aktivnosti koje će poboljšati tu početnu poziciju i dovesti vas do upisa.

Za upis na dodiplomski studij najvažniji su:

USA
 

akademski uspjeh (testovi 80-90% i ocjene 10-20%)

 

eseji kojima prikazujemo potencijal (izvan-nastavna postignuća i aktivnosti)

 

preporuke

EU
 

ocjene i za neke programe testovi

 

preporuke

 

motivacijska pisma i/ili intervju

Kakve su vam šanse za upis na fakultete u inozemstvu?

S nama možete saznati u samo tjedan dana! U cijenu je uključeno:

dva probna testa s pisanom i usmenom procjenom (TOEFL, IELTS, GMAT, GRE, SAT ili ACT)

ocjena s preporukama za dva pisana teksta (eseja i/ili preporuke) prema potrebi polaznika

probni intervju

individualna evaluacija kandidata o spremnosti za uspješnu prijavu

plan aktivnosti do upisa

Rad s polaznicima je individualan, a u cijenu je uključeno 15 sati. Prijaviti se potrebno najmanje tjedan dana prije željenog početka evaluacije.

Prijava za evaluaciju kandidata

  • Ova web stranica zaštićena je s reCAPTCHA te se primjenjuju Google pravila privatnosti i uvjeti pružanja usluge.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
X
preloader