GMAT

GMAT

Graduate Management Admission Test

GMAT – Graduate Management Admission Test je standardizirani test koji se koristi kao prijamni ispit za upis na diplomske i poslijediplomske studije sveučilišta u inozemstvu. Za selekciju ga koriste sve tražene institucije i prvenstveno se traži za upis na MBA (Masters of Business Administration) i business management programe. Fakulteti u inozemstvu se njime služe kako bi procijenili znanje kandidata u području poslovanja i managementa.

Pripremni programi se održavaju u našim učionicama u Zagrebu ili uključivanjem u Zoom online nastavu iz bilo koje lokacije. Rezultati GMAT – Graduate Management Admission Test vrijede 5 godina.

GMAT je uvjet za upis u sve bolje poslovne škole u svijetu, a u onima u kojima nije nominalan uvjet svakako donosi prednost i dodatne bodove pri vrednovanju i ocjenjivanju prijave za upis.

Kako izgleda GMAT test?

GMAT test se sastoji od 4 cjeline, a redoslijed možete birati sami:

Cjelina Vremensko ograničenje Broj pitanja Zadatak Broj bodova
Analytical Writing Assessment 30 minuta 1 Analysis of an Argument 0-6
Integrated Reasoning 30 minuta 12 Multi-Source Reasoning, Table Analysis, Graphics Interpretation, Two-Part Analysis 1-8
PAUZA
Quantitative section 62 minuta 31 Data Sufficiency, Problem Solving 6-51
PAUZA
Verbal section 65 minuta 36 Reading Comprehension, Critical Reasoning, Sentence Correction 6-51

GMAT CAT (Computer-Adaptive Test) se računalno prilagođava vašoj razini znanja. Na početku testa zadano vam je prvo pitanje koje je srednje razine. Ukoliko date točan odgovor, iduće pitanje koje slijedi bit će na višoj razini, a ukoliko ste odgovorili netočno, idući zadatak bit će lakši. Na taj način vam se svako pitanje ili zadatak pojavljuju pojedinačno, odnosno nemate uvid u prošla ili buduća pitanja i zadatke, niti ih možete preskakati, vraćati se ili ispravljati jednom odabrane odgovore.

Uključujući dvije pauze od po 8 minuta, GMAT test ukupno traje gotovo 4 sata.

Krajem 2023. godine planira se uvođenje GMAT Focus testa koji će biti skraćena verzija sadašnjeg GMAT-a. Imat će 3 sekcije po 45 minuta i neće nuditi pisanje eseja. Prijave se zaprimaju od 29.8.2023.

1Kako se boduje GMAT test?

Bodovanje i rezultat GMAT testa temelje se na:

 • broju pitanja koje ste odgovorili
 • da li ste pitanja odgovorili točno ili netočno
 • razini i statističkim karakteristikama svakog pitanja, odnosno zadatka.

Nasumično pogađanje točnih odgovora može vam značajno umanjiti rezultate. Ukoliko ne znate odgovor na određeno pitanje ili zadatak, pokušajte eliminirati što više ponuđenih odgovora i nakon toga odabrati onaj za koji mislite da je točan.

2Koja je cijena polaganja GMAT testa?

GMAT test se polaže se u ovlaštenim ispitnim centrima ili kod kuće, na računalu. Test koji se polaže je GMAT CAT (Computer Adaptive Test) što znači da računalo pitanja generira automatski, ovisno o tome kako ste odgovorili svako prethodno pitanje. Kako bi osigurali željeni termin potrebno se pravovremeno prijaviti.

Prijaviti se možete elektronskim putem nakon što se registrirate na internetskoj stranici www.mba.com gdje možete pročitati detalje o testnim centrima, rokovima prijave i datumima polaganja testa.

Cijena polaganja GMAT testa u testnom centru iznosi 285 USD, a za GMAT online 310 USD.

3Trebaju li vam pripreme za GMAT?

Za polaganje GMAT testa potrebno je prije svega dobro poznavanje engleskog jezika i visoka razina matematike, a zatim uložiti puno truda u kvalitetnu pripremu, bilo da se pripremate sami ili uz stručnu pomoć. GMAT je izuzetno težak test, a computer-adaptive format ga čini još zahtjevnijim te je imajući u vidu cijenu polaganja testa potrebno dobro razmisliti i donijeti mudru odluku kako biste uštedjeli vrijeme i novac.

Putem Interneta je dostupno mnoštvo materijala za pripremu – neki su besplatni, a neke treba platiti. Osim poznavanja i razumijevanja engleskog jezika i matematike, potrebno je pobliže se upoznati s tehnikama polaganja koje vam mogu pomoći da ostvarite veliki broj bodova. Najpraktičniji način je provjeriti svoje znanje na probnom testu i pripremati se na temelju konkretnih rezultata, odnosno raditi na onim dijelovima u kojima ste postigli slabije rezultate. Ukoliko planirate upisati pripremni tečaj, prethodno se raspitajte o predavačima, njihovim prethodnim rezultatima i iskustvu s GMAT testovima.

4Kako do rezultata bez ponavljanja ispita?

O našim predavačima najbolje govore rezultati naših polaznika. Pripreme se održavaju individualno ili u malim grupama od 4-6 polaznika. Nastavu održavamo u našim učionicama i putem Zoom online sustava. Svi koji nisu u Zagrebu ili se jednostavno više vole pripremati u udobnosti svog doma imaju mogućnost uključiti se u nastavu putem video veze. Na taj način su naše usluge dostupne bilo gdje u svijetu. Potrebno je samo imati računalo i pristup internetu.

Cjenik priprema za GMAT test

Individualni GMAT pripremni program (38 sati) = 1.599,00 € Kupi online i uštedi!

Ukoliko ne možete pratiti fiksni raspored grupe, imate nepredvidiv raspored ili želite da je svaka minuta nastave i pripremnog programa skrojena posebno prema Vašim potrebama, savjetujemo da izaberete individualne pripreme. Satnica i tempo rada individualnih priprema u potpunosti se prilagođava Vama i ciljanom rezultatu.

Individualni GMAT pripremni program uključuje:

 • neograničen broj probnih testova tijekom trajanja priprema (u učionici ili online)
 • 38 sati individualne nastave (uživo u učionici ili uživo online)
 • 4 sata individualnih konzultacija tijekom trajanja priprema (uživo u učionici ili uživo online)
 • sve materijale za pripremu i domaće zadaće pripremljene sukladno rezultatima probnih testova
 • pisanu garanciju rezultata
Individualni GMAT modul: Analytical Writing Assessment, Integrated Reasoning, Quant ili Verbal (9 sati) = 399,00 € Kupi

Individualni GMAT modul uključuje:

 • 9 sati individualne nastave (uživo u učionici ili uživo online)
 • materijale za pripremu i domaće zadaće
Individualni GMAT sat = 49,00 € Kupi
 • 1 sat individualne nastave (uživo u učionici ili uživo online)
 • materijale za pripremu
Vođena samostalna priprema za GMAT = 399,00 € Kupi

U slučaju da se niste u mogućnosti uključiti u individualnu nastavu, možemo Vam ponuditi vođenu samostalnu pripremu gdje kombiniramo individualni pristup i samostalni rad. Samostalna priprema je odličan odabir za sve koji se žele sami pripremati za test, ali očekuju da će im biti potrebna stručna pomoć profesora i materijali koji su skrojeni upravo za njih. Profesori za svakog pojedinačno odabiru najbolje materijale koji su skrojeni da pomognu upravo u onim područjima u kojima vam je rezultat bio najslabiji na probnom testu. Ovakav tip priprema podrazumijeva da vi učite sami uz materijale i konzultacije koje osigurava Zona znanja. Pripreme se održavaju u našim učionicama i/ili online.

Vođena samostalna priprema za GMAT uključuje:

 • 2 probna testa (prije i nakon priprema)
 • 4 sata individualnih konzultacija tijekom mjesec dana
 • pripremne materijale za 60 sati samostalnog rada pripremljene sukladno rezultatu na ulaznom probnom testu
 • pisanu garanciju rezultata
GMAT Drills = 299,00 € Kupi

GMAT Drills je odličan odabir za one koji imaju potrebno znanje, ali trebaju specifičnu pripremu za polaganje GMAT ispita. Odvija se na našoj online.zona-znanja.hr platformi i idealan je način pripreme za one koji žele top rezultate.

GMAT Drills uključuje ukupno 110 sati pripreme:

 • 8 probnih testova
 • 30 sekcijskih testova
 • 200+ tematskih testova
 • 14 Challenger testova (testovi najviše razine)
 • 3,300+ ispitnih pitanja
 • strateške video-upute za poboljšanje rezultata
 • “popravne” testove – ciljane testove sa zadacima koji su generirani na temelju netočno riješenih zadataka
GMAT probni test = 69,00 € Kupi

GMAT probni test odvija se u učionici ili online, a predstavlja simulaciju stvarnog GMAT testa u formatu i sadržaju. Uz rezultate cjelokupnog testa i po pojedinačnim sekacijama, svaki kandidat dobije i stručnu procjenu potrebnog broja sati učenja da bi dostigao ciljani rezultat.

X
preloader