SAT

SAT Digital

Scholastic Aptitude Test

SAT Digital je najrašireniji standardizirani test koji se koristi kao prijamni ispit za upis na dodiplomske studije sveučilišta u Americi i ostalih boljih sveučilišta u svijetu. Polažu ga i strani studenti i domaći, američki studenti.

SAT test se polaže samo 6 puta godišnje. Pripremni programi se održavaju našim učionicama ili uključivanjem u online nastavu iz bilo koje lokacije.

Rezultati SAT testova nemaju rok trajanja. SAT testove možete polagati više puta, ali pazite na broj izlazaka na ispit jer su svi pokušaji vidljivi prijamnim odborima. Zato se za upis na bolja sveučilišta gdje je jaka konkurencija ne preporuča pisati SAT više od jednom, eventualno dva puta.

Rezultati SAT testova će vam trebati ukoliko želite upisati dodiplomski studij u inozemstvu, najčešće u Americi, a ukoliko ste srednju školu pohađali u SAD, priznaju se i umjesto Državne mature u Hrvatskoj. Ukoliko želite studirati u Europi, a nemate izvrsne ocjene – izvrstan rezultat na SAT testu će vam nadoknaditi akademski dio bodova.

Kako izgleda SAT Digital?

Od ožujka 2023. godine se SAT polaže u novom formatu – SAT Digital. SAT procjenjuje mogućnost kritičnog razmišljanja i vještine rješavanja problema u dva područja: 

1. čitanje i pisanje (RW – Reading & Writing) – sastoji se od dva 32-minutna modula ukupnog trajanja 64 minute i 54 pitanja.

2. matematika (Mathematics) – sastoji se od dva 35-minutna modula ukupnog trajanja 70 minuta i 44 pitanja.

Polaganje SAT Digital testa traje ukupno 134 minute, što je dosta kraće od prethodne verzije od 180 minuta, a test sadrži dva tipa pitanja:

 

pitanja na zaokruživanje

 

pitanja otvorenog tipa (samo matematički dio)

1Kako se boduje SAT test?

Na SAT testu ukupno možete ostvariti najmanje 400, a najviše 1.600 bodova. Najmanje 200, a najviše 800 bodova možete dobiti za Reading & Writing i od 200 do 800 bodova za Mathematics. Za uspješan upis na bolja sveučilišta potrebno je ostvariti iznad 700 bodova po području.

Način bodovanja:

 • za svaki točan odgovor dobivate 1 bod
 • za svako neodgovoreno pitanje ili zadatak dobivate 0 bodova – nema negativnih bodova 🙂
 • ukupan broj bodova čini takozvani Raw Score koji se preračunava u bodove na skali od 200-800 bodova

Ukoliko možete eliminirati jedan ili više ponuđenih odgovora, povećavate izglede za odabirom točnog odgovora. Ukoliko ne možete eliminirati niti jedan od ponuđenih odgovora, krenite dalje. Ako vam ostane vremena na kraju sekcije se možete vratiti na propušteno pitanje ili zadatak.

2Koja je cijena polaganja SAT testa?

Cijena polaganja SAT Reasoning ispita iznosi 60 USD na što se još dodaje cijena testnog centra i regional fee što ukupno, ovisno o lokaciji bude oko 100 USD. 

Za polaganje SAT testa se možete prijaviti putem interneta na stranici sat.collegeboard.org gdje su dostupne detaljnije informacije o testnim centrima i rokovima. SAT se polaže u ovlaštenim ispitnim centrima u Hrvatskoj i od ožujka 2023. godine se polaže se na računalu (SAT Digital).

Prilikom prijave posebno vodite računa o tome da rokovi prijave za SAT nisu jednaki za polaganje testa u Americi (US dates) i za polaganje testa u ostalim zemljama (International dates). Naime, za polaganje u ostalim zemljama rok prijave je otprilike 2 tjedna kraći pa pazite da se prijavite na vrijeme kako ne bi plaćali zakasninu koja iznosi dodatnih 41 USD na redovnu cijenu prijave polaganja testa.

3Trebaju li vam pripreme za SAT?

Za polaganje SAT testa potrebno je prije svega dobro poznavanje engleskog jezika, a zatim i područja koje polažete, ovisno o testu za koji ste se odlučili. Za visok rezultat se potrebno temeljito i kvalitetno pripremiti pa se tako američki srednjoškolci za polaganje SAT testova najčešće pripremaju tijekom 1-2 godine. Putem Interneta je dostupno mnoštvo materijala za pripremu – neki su besplatni, a sve kvalitetnije treba platiti.

Osim poznavanja i razumijevanja engleskog jezika i područja koje polažete, potrebno je pobliže se upoznati s tehnikama polaganja koje vam mogu pomoći da ostvarite veliki broj bodova. Najpraktičniji način je provjeriti svoje znanje na probnom testu i pripremati se na temelju konkretnih rezultata, odnosno raditi na onim dijelovima u kojima ste postigli slabije rezultate. Ukoliko planirate upisati pripremni tečaj, prethodno se raspitajte o predavačima, njihovim prethodnim rezultatima i iskustvu s SAT testovima.

4Kako do rezultata bez ponavljanja ispita?

O našim predavačima najbolje govore rezultati naših polaznika. Pripreme se održavaju individualno ili u malim grupama od 4-6 polaznika. Nastavu održavamo u našim učionicama i putem Zoom online sustava. Svi koji nisu u Zagrebu ili se jednostavno više vole pripremati u udobnosti svog doma imaju mogućnost uključiti se u nastavu putem video veze. Na taj način su naše usluge dostupne bilo gdje u svijetu. Potrebno je samo imati računalo i pristup internetu.

Cjenik priprema za SAT Digital test

Individualni SAT Digital pripremni program (38 sati) = 1.599,00 € Kupi online i uštedi!

Ukoliko ne možete pratiti fiksni raspored grupe, imate nepredvidiv raspored ili želite da je svaka minuta nastave i pripremnog programa skrojena posebno prema Vašim potrebama, savjetujemo da izaberete individualne pripreme. Satnica i tempo rada individualnih priprema u potpunosti se prilagođava Vama i ciljanom rezultatu.

Individualni SAT pripremni program uključuje:

 • neograničen broj probnih testova tijekom trajanja priprema (u učionici ili online)
 • 38 sati individualne nastave (uživo u učionici ili uživo online)
 • 4 sata individualnih konzultacija tijekom trajanja priprema (uživo u učionici ili uživo online)
 • sve materijale za pripremu i domaće zadaće pripremljene sukladno rezultatima probnih testova
 • pisanu garanciju rezultata
Individualni SAT Digital modul: reading & writing ili math (9 sati) = 399,00 € Kupi

Individualni SAT modul uključuje:

 • 9 sati individualne nastave (uživo u učionici ili uživo online)
 • materijale za pripremu i domaće zadaće
Individualni SAT Digital sat = 49,00 € Kupi
 • 1 sat individualne nastave (uživo u učionici ili uživo online)
 • materijale za pripremu
Vođena samostalna priprema za SAT Digital = 399,00 € Kupi

U slučaju da se niste u mogućnosti uključiti u individualnu nastavu, možemo Vam ponuditi vođenu samostalnu pripremu gdje kombiniramo individualni pristup i samostalni rad. Samostalna priprema je odličan odabir za sve koji se žele sami pripremati za test, ali očekuju da će im biti potrebna stručna pomoć profesora i materijali koji su skrojeni upravo za njih. Profesori za svakog pojedinačno odabiru najbolje materijale koji su skrojeni da pomognu upravo u onim područjima u kojima vam je rezultat bio najslabiji na probnom testu. Ovakav tip priprema podrazumijeva da vi učite sami uz materijale i konzultacije koje osigurava Zona znanja. Pripreme se održavaju u našim učionicama i/ili online.

Vođena samostalna priprema za SAT Digital uključuje:

 • 2 probna testa (prije i nakon priprema)
 • 4 sata individualnih konzultacija tijekom mjesec dana
 • pripremne materijale za 60 sati samostalnog rada pripremljene sukladno rezultatu na ulaznom probnom testu
 • pisanu garanciju rezultata
SAT Drills = 299,00 € Kupi

SAT Drills je odličan odabir za one koji imaju potrebno znanje engleskog jezika, ali trebaju specifičnu pripremu za polaganje SAT ispita. Odvija se na našoj online.zona-znanja.hr platformi i idealan je način pripreme za one koji žele top rezultate.

SAT Drills uključuje ukupno 65 sati pripreme:

 • 7 probnih testova + Diagnostic Test
 • 66 sekcijskih testova
 • 80+ tematskih testova
 • 2,500+ ispitnih pitanja
 • strateške video-upute za poboljšanje rezultata
 • “popravne” testove – ciljane testove sa zadacima koji su generirani na temelju netočno riješenih zadataka
SAT Digital probni test = 69,00 € Kupi

SAT probni test odvija se u učionici ili online, a predstavlja simulaciju stvarnog SAT testa u formatu i sadržaju. Uz rezultate cjelokupnog testa i po pojedinačnim sekacijama (reading, writing and language i math), svaki kandidat dobije i stručnu procjenu potrebnog broja sati učenja da bi dostigao ciljani rezultat.

X
preloader