Testovi sposobnosti i profesionalna orijentacija

Što su testovi sposobnosti i profesionalna orijentacija?

1. sposobnost – 2. osobnost – 3. motivacija

Profesionalna orijentacija je proces koji uključuje testiranje sposobnosti i stručni razgovor s psihologom o izboru fakulteta, odnosno zanimanja prikladnog psihofizičkim osobinama kandidata. Testiranje traje 4-5 sati i završava razgovorom s psihologom.

Na razgovoru se analiziraju rezultati testiranja sposobnosti, odnosno potencijala kandidata, rezultati upitnika vrijednosti i interesa, školska postignuća i zahtjevi pojedinog fakulteta (radnog mjesta) te se savjetuje izbor fakulteta. Po potrebi se pomaže i u odabiru razina obveznih predmeta na državnoj maturi te izbornih predmeta.

Testovi sposobnosti i profesionalna orijentacija namijenjeni su srednjoškolcima – učenicima trećih i četvrtih razreda, koji žele potvrditi svoj izbor fakulteta ili još uvijek ne znaju:

gdje se upisati

koje su im sposobnosti najrazvijenije

koje im je zanimanje primjereno

što žele raditi poslije završenog studija

što se traži na tržištu rada kod nas i u inozemstvu

Što obuhvaća profesionalna orijentacija?

Testove sposobnosti i profesionalnu orijentaciju u Zoni znanja obavlja tim stručnjaka na čelu s profesionalnim savjetnikom – psihologom. Naši psiholozi stručnjaci su s višegodišnjim iskustvom u području provođenja profesionalne orijentacije. Putem Interneta je dostupno mnoštvo testova interesa koji se nazivaju profesionalnom orijentacijom, no uglavnom predstavljaju samo skup pitanja o tome kakve poslove i aktivnosti volite ili ne volite obavljati. Profesionalna orijentacija u Zoni znanja se održava svake subote ili prema dogovoru, a obuhvaća testiranje sposobnosti, primjenu upitnika vrijednosti i interesa te individualni razgovor s psihologom.

Pearson testovi

U Zoni znanja koristimo najpoznatije i najpouzdanije Pearson testove koji kao svjetski lider u tom području imaju tradiciju od preko 80 godina.

Važno je znati da je nezaobilazan dio profesionalne orijentacije testiranje sposobnosti, odnosno potencijala za uspjeh u određenom zanimanju, a takva testiranja ovlašteni su provoditi i rezultate interpretirati isključivo iskusni psiholozi osposobljeni upravo za taj posao.

Iz tog razloga Pearson testovi koje koristimo nisu u slobodnoj prodaji širokim masama, već su dostupni isključivo stručnim organizacijama kao što je Zona znanja i posebno educiranim psiholozima.

Cijena testiranja sposobnosti, osobnosti i profesionalne orijentacije

Cijena postupka testova sposobnosti, osobnosti i profesionalne orijentacije uključuje pisani dio u trajanju od 3.5 sata te usmeni dio i razgovor s profesionalnim timom, ukupno 4-5 sati.

273,53 $ (PDV uključen)

Prijava za testove sposobnosti i profesionalnu orijentaciju

  • Ova web stranica zaštićena je s reCAPTCHA te se primjenjuju Google pravila privatnosti i uvjeti pružanja usluge.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
X
preloader