BEC

Zona znanja je od 2011. godine GOLD PARTNER British Council-a za pripremu za polaganje Cambridge standardiziranih testova što potvrđuje kvalitetu naših usluga i profesora koji su proteklih 11 godina uspješno pripremili preko 2000 kandidata.

BEC

Business English Certificates

BEC – Business English Certificates su međunarodno priznati testovi engleskog jezika kojima se procjenjuje sposobnost korištenja engleskog jezika u poslovnom okruženju. BEC testovi se mogu polagati na tri razine:

BEC Preliminary – odgovara razini Europskog vijeća B1 (Threshold)

BEC Vantage – odgovara razini Europskog vijeća B2

BEC Higher – odgovara razini Europskog vijeća C1 (Effective Operational Proficiency)

Pripremni programi se održavaju u Zagrebu ili uključivanjem u online nastavu iz bilo koje lokacije. Rezultati BEC – Business English Certificates testova engleskog jezika nemaju rok trajanja.

BEC test može vam koristiti ukoliko:

Tražite posao ili promaknuće

Želite raditi u inozemstvu

Trebate potvrdu o poznavanju engleskog jezika

BEC testovi su priznati od strane poslodavaca i obrazovnih institucija širom svijeta. Više od 2.000 poslodavaca koriste BEC test engleskog jezika za potrebe zapošljavanja i evaluacije zaposlenika te za potrebe edukacije i profesionalnog razvoja.

Kako izgleda BEC test?

Sva tri BEC testa engleskog jezika procjenjuju sposobnost korištenja engleskog jezika u četiri područja: čitanje, pisanje, slušanje i usmeni dio. Tekstovi i teme su zadani iz područja međunarodnog poslovanja te su tematski slični za sva tri testa. Testovi se razlikuju po razini poznavanja i vještini korištenja jezika tako da je BEC Preliminary najlakši, a BEC Higher najzahtjevniji.

BEC Preliminary

Cjelina Vremensko ograničenje Broj pitanja Zadatak
Reading and Writing (čitanje i pisanje) 90 minuta 45 pitanja i 2 zadatka U Reading dijelu treba pročitati 7 tekstova i odgovoriti na ukupno 45 pitanja.U Writing dijelu treba napisati odgovore u dvije konkretne zadane situacije iz područja poslovne korespondencije.
Listening (slušanje) 40 minuta 30 Poslušati 4 monologa i odgovoriti na pitanja.
Speaking (usmeni dio) 12 minuta 3 Dijalog, mini-prezentacija i zajednički timski zadatak grupe kandidata.

BEC Vantage

Cjelina Vremensko ograničenje Broj pitanja Zadatak
Reading (čitanje) 60 minuta 45 pitanja Pročitati 5 tekstova i odgovoriti na pitanja. Zadaci u prva tri teksta procjenjuju razumijevanje pročitanog, a u preostala dva teksta procjenjuju razumijavanje značenja za razini riječi, fraza, rečenica i odjeljka.
Writing (pisanje eseja) 45 minuta 2 Napisati odgovore u dvije konkretne zadane situacije iz područja poslovne korespondencije.
Listening (slušanje) 40 minuta 30 Poslušati 3 monologa i odgovoriti na pitanja.
Speaking (usmeni dio) 14 minuta 3 Dijalog, mini-prezentacija i zajednički timski zadatak grupe kandidata.

BEC Higher

Cjelina Vremensko ograničenje Broj pitanja Zadatak
Reading (čitanje) 60 minuta 52 pitanja Pročitati 6 tekstova i odgovoriti na pitanja. Zadaci u prva tri teksta procjenjuju razumijevanje pročitanog, a u preostala tri teksta procjenjuju razumijavanje značenja za razini riječi, fraza, rečenica i odjeljka.
Writing (pisanje eseja) 70 minuta 2 Prvi zadatak obuhvaća pisanje izvješća, a drugi može biti pisanje još jednog izvješća, ponude ili poslovne korespondencije.
Listening (slušanje) 40 minuta 30 Poslušati 3 monologa i odgovoriti na pitanja.
Speaking (usmeni dio) 16 minuta 3 Dijalog, mini-prezentacija i zajednički timski zadatak grupe kandidata.
1Koja je cijena polaganja BEC testa?

BEC testovi engleskog jezika se polažu u prostorima British Councila u Zagrebu i to u dva dijela. Jedan dio koji se odnosi na čitanje (Reading), slušanje (Listening) i pisanje eseja (Writing) se polaže na papiru (Paper based) ili na računalu (Computer-Based). Sva tri dijela se polažu za redom, bez pauze. Usmeni dio (Speaking) se polaže uživo s ispitivačem.

Za termin polaganja se potrebno prijaviti 10 tjedana unaprijed. Polaganje se održava najčešće 3-4 puta godišnje, a rezultati se dobivaju 3-4 tjedna nakon polaganja na računalu ili 7 tjedana nakon polaganja na papiru.

Cijena polaganja ovisi o testu, a iznosi:
BEC Preliminary - 695,00 kn / BEC Vantage - 1.190,00 kn / BEC Higher - 1.450,00 kn

2Trebaju li vam pripreme za BEC?

Za polaganje BEC testova engleskog jezika potrebno je dobro poznavanje engleskog jezika, no za visoke rezultate se potrebno kvalitetno pripremiti. Putem Interneta je dostupno mnoštvo materijala za pripremu – neki su besplatni, a neke treba platiti.

Osim poznavanja i razumijevanja engleskog jezika, potrebno je pobliže se upoznati s tehnikama polaganja koje vam mogu pomoći da ostvarite veliki broj bodova. Najpraktičniji način je provjeriti svoje znanje na probnom testu i pripremati se na temelju konkretnih rezultata, odnosno raditi na onim dijelovima u kojima ste postigli slabije rezultate. Ukoliko planirate upisati pripremni tečaj, prethodno se raspitajte o predavačima, njihovim prethodnim rezultatima i iskustvu s BEC testovima engleskog jezika jer nije svaki profesor engleskog jezika nužno stručno osposobljen za kvalitetnu pripremu za BEC testove engleskog jezika.

3Kako do rezultata bez ponavljanja ispita?

O našim predavačima najbolje govore rezultati naših polaznika. Pripreme se održavaju individualno ili u malim grupama od 4-6 polaznika. Nastavu održavamo u našim učionicama i putem online sustava. Svi koji nisu u Zagrebu ili se jednostavno više vole pripremati u udobnosti svog doma imaju mogućnost uključiti se u nastavu putem video veze. Na taj način su naše usluge dostupne ne samo u cijeloj Hrvatskoj već i bilo gdje u svijetu. Potrebno je samo imati računalo i pristup internetu.

Cjenik priprema za BEC test

Individualni BEC pripremni program (28 sati) = 1.190,00 € Kupi online i uštedi!

Ukoliko ne možete pratiti fiksni raspored grupe, imate nepredvidiv raspored ili želite da je svaka minuta nastave i pripremnog programa skrojena posebno prema Vašim potrebama, savjetujemo da izaberete individualne pripreme. Satnica i tempo rada individualnih priprema u potpunosti se prilagođava Vama i ciljanom rezultatu.

Individualni BEC pripremni program uključuje:

 • neograničen broj probnih testova tijekom trajanja priprema (u učionici ili online)
 • 28 sati individualne nastave (uživo u učionici ili uživo online)
 • 4 sata individualnih konzultacija tijekom trajanja priprema (uživo u učionici ili uživo online)
 • sve materijale za pripremu i domaće zadaće pripremljene sukladno rezultatima probnih testova
 • pisanu garanciju rezultata
Individualni BEC modul (7 sati) = 310,00 € Kupi

Individualni BEC modul uključuje:

 • 7 sati individualne nastave (uživo u učionici ili uživo online)
 • materijale za pripremu i domaće zadaće
Individualni BEC sat = 49,00 € Kupi
 • 1 sat individualne nastave (uživo u učionici ili uživo online)
 • materijale za pripremu
Vođena samostalna priprema za BEC = 299,00 € Kupi

U slučaju da se niste u mogućnosti uključiti u individualnu nastavu, možemo Vam ponuditi vođenu samostalnu pripremu gdje kombiniramo individualni pristup i samostalni rad. Samostalna priprema je odličan odabir za sve koji se žele sami pripremati za test, ali očekuju da će im biti potrebna stručna pomoć profesora i materijali koji su skrojeni upravo za njih. Profesori za svakog pojedinačno odabiru najbolje materijale koji su skrojeni da pomognu upravo u onim područjima u kojima vam je rezultat bio najslabiji na probnom testu. Ovakav tip priprema podrazumijeva da vi učite sami uz materijale i konzultacije koje osigurava Zona znanja. Pripreme se održavaju u našim učionicama i/ili online.

Vođena samostalna priprema za BEC uključuje:

 • 1 probni test
 • plan priprema skrojen prema rezultatima testa u trajanju od 60 sati
 • pripremni materijali sukladno planu priprema
 • 4 sata individualnih konzultacija s našim profesorima (prema odabiru polaznika: u našoj školi ili online)
BEC probni test = 69,00 € Kupi

BEC probni test odvija se u učionici ili online, a predstavlja simulaciju stvarnog BEC testa u formatu i sadržaju. Uz rezultate cjelokupnog testa i po pojedinačnim sekacijama (speaking, writing, listening i reading), svaki kandidat dobije i stručnu procjenu potrebnog broja sati učenja da bi dostigao ciljani rezultat.

X
preloader