IELTS

Zona znanja je od 2011. godine GOLD PARTNER British Council-a za pripremu za polaganje Cambridge standardiziranih testova što potvrđuje kvalitetu naših usluga i profesora koji su proteklih 10 godina uspješno pripremili preko 1000 kandidata.

IELTS

International English Language Testing System

IELTS test je međunarodno priznati standardizirani test engleskog jezika. Kreiran je od strane Sveučilišta Cambridge, a pokazuje razinu poznavanja i razumijevanja engleskog jezika. Najčešće je tražen u Europi, Australiji, Novom Zelandu i Kanadi, a ukupno ga priznaje preko 6.000 obrazovnih ustanova u više od 135 zemalja.

IELTS testiranje se održava 10 puta godišnje, jednom mjesečno izuzev ljetnih mjeseci. IELTS u Hrvatskoj i zemljama u okruženju možete polagati u Splitu i u Zagrebu, Ljubljani, Sarajevu i Beogradu. Pripremni programi Zone znanja se održavaju u našim učionicama ili uključivanjem u online nastavu iz bilo koje lokacije.

Rezultati IELTS testa vrijede 2 godine.

Kako vam IELTS test može koristiti?

IELTS Academic – koristi se kao dokaz o znanju engleskog jezika pri upisu na fakultete u inozemstvu

IELTS General – koristi se kao dokaz o znanju engleskog jezika za potrebe boravka i/ili rada u inozemstvu, odnosno dobivanje vize. U Hrvatskoj se koristi i pri imenovanju za sudske tumače iz engleskog jezika.

Kako izgleda IELTS test?

IELTS test se sastoji od 4 modula koji se obično polažu ovim redoslijedom:

Listening (slušanje)

Reading (čitanje)

Writing (pisanje eseja)

Speaking (usmeni dio)

Slušanje i usmeni dio su jednaki za kandidate za IELTS Academic i za IELTS General test, dok se čitanje i pisanje eseja razlikuju.

CjelinaVremensko ograničenjeBroj pitanjaZadatak
Listening (slušanje)30 minuta + 10 minuta za prepisivanje odgovora na listu odgovora (Paper based)40Odslušati 4 razgovora ili predavanja i odgovoriti na pitanja za svaki razgovor
Reading (čitanje)60 minuta40Pročitati 3 – 5 tekstova i odgovoriti na pitanja.
Writing (pisanje eseja)60 minuta (20 + 40 minuta)2Jedan esej piše se kao odgovor na pročitanu temu (najmanje 150 riječi), a drugime se daje vlastito mišljenje na zadanu temu (najmanje 250 riječi)
Speaking (usmeni dio)11 – 14 minutaovisno o ispitivačuTri su vrste zadataka: u prvome se predstavljate i govorite o sebi; u drugome dobijete karticu s temom o kojoj ćete (nakon 1 minute pripreme) govoriti 2 minute i odgovoriti na pitanja ispitivača; u trećem dijelu vas ispitivač dodatno ispituje o prethodnoj temi.

Način bodovanja IELTS testa

Council of Europe / Common European Framework IELTS band scores
C2 Good user (Vrsni govornik) 7.5 +
C1 Competent User (Napredni govornik) 6.5 – 7.0
B2 Independent User (Samostalni govornik) 5.0 – 6.0
B1 Threshold User (Prijelazni stupanj) 3.5 – 4.5
A2 Waystage User (Temeljni stupanj) 3.0
A1 Breakthrough (Pripremni stupanj) 1.0 – 2.5
1Koja je cijena polaganja IELTS testa?

IELTS test engleskog jezika se polaže u prostorima British Councila u Zagrebu i to u dva dijela. Jedan dio koji se odnosi na čitanje (Reading), slušanje (Listening) i pisanje eseja (Writing) se polaže na papiru (Paper based) ili računalu. Sva tri dijela se polažu za redom, bez pauze. Usmeni dio (Speaking) se polaže u roku od 7 dana prije ili 7 dana nakon polaganja ostalih dijelova i to uživo s ovlaštenim ispitivačem.

Polaganje se održava jednom mjesečno prema unaprijed utvrđenom rasporedu, a rezultati se dobivaju 2 tjedna nakon polaganja. Cijena polaganja IELTS testa iznosi 1.750,00 kuna.

2Trebaju li vam pripreme za IELTS?

Za polaganje IELTS testa engleskog jezika potrebno je dobro poznavanje engleskog jezika, no za visok rezultat se potrebno kvalitetno pripremiti. Izvornim govornicima administracija dodjeljuje ocjenu 6/9, a ukoliko žele viši rezultat – i oni trebaju polagati IELTS test engleskog jezika. Putem Interneta je dostupno mnoštvo materijala za pripremu – neki su besplatni, a neke treba platiti.

Osim poznavanja i razumijevanja engleskog jezika, potrebno je pobliže se upoznati s tehnikama polaganja koje vam mogu pomoći da ostvarite odličan rezultat. Najpraktičniji način je provjeriti svoje znanje na probnom testu i pripremati se na temelju konkretnih rezultata, odnosno raditi na onim dijelovima u kojima ste postigli slabije rezultate. Ukoliko planirate upisati pripremni tečaj, prethodno se raspitajte o predavačima, njihovim prethodnim rezultatima i iskustvu s IELTS testom engleskog jezika jer to što je netko profesor engleskog jezika nažalost ne znači i da je sposoban kvalitetno vas pripremiti za IELTS test engleskog jezika.

3Kako do rezultata bez ponavljanja ispita?

O našoj dokazanoj ZZ metodi najbolje govore rezultati naših polaznika. Pripreme se održavaju individualno ili u malim grupama od 4-6 polaznika. Nastavu održavamo u našim učionicama i putem online sustava. Svi koji nisu u Zagrebu ili se jednostavno više vole pripremati u udobnosti svog doma imaju mogućnost uključiti se u nastavu putem video veze. Na taj način su naše usluge dostupne ne samo u cijeloj Hrvatskoj već i bilo gdje u svijetu. Potrebno je samo imati računalo i pristup internetu.

Cjenik priprema za IELTS test

VRSTA PRIPREMA Probni testovi Nastava Individualne konzultacije Pripremni materijali Garancija Cijena Detalji i prijava
GRUPNE – ekspresne 2 36 4 + + 260,00  (PDV uključen) Kupi
GRUPNE – redovne 2 48 4 + + 325,00  (PDV uključen) Kupi
GRUPNE – intenzivne 2 60 4 + + 390,00  (PDV uključen) Kupi
INDIVIDUALNE 28 4 + + 910,00  (PDV uključen) Kupi
SAMOSTALNE 2 36* 4 + + 195,00  (PDV uključen) Kupi
SAMOSTALNE – online 2 80** + + 195,00  (PDV uključen) Kupi

* Vođena samostalna priprema

** Samostalna priprema bez konzultacija

Individualni IELTS sat = 1 sat / Kupi

Individualni IELTS modul = 7 sati / Kupi

Individualni IELTS tečaj = 28 sati / Kupi

Moduli: Reading, Listening, Speaking i Writing

Grupe: 4-6 polaznika

IELTS probni test (uključeno u pripreme) / Kupi

Cijena pripremnih materijala = 500,00 kn (uključeno u pripreme)

X
-5% popusta na gotovinsko plaćanje!
preloader