IELTS

Zona znanja je od 2011. godine GOLD PARTNER British Council-a za pripremu za polaganje Cambridge standardiziranih testova što potvrđuje kvalitetu naših usluga i profesora koji su proteklih 12 godina uspješno pripremili preko 2500 kandidata.

IELTS

International English Language Testing System

IELTS test je međunarodno priznati standardizirani test engleskog jezika. Kreiran je od strane Sveučilišta Cambridge, a pokazuje razinu poznavanja i razumijevanja engleskog jezika. Najčešće je tražen u Europi, Australiji, Novom Zelandu i Kanadi, a ukupno ga priznaje preko 6.000 obrazovnih ustanova u više od 135 zemalja.

Testiranje se održava jednom tjedno te su u ponudi test na papiru i test na računalu. IELTS u Hrvatskoj i zemljama u okruženju možete polagati u Zagrebu, Ljubljani, Sarajevu i Beogradu. Pripremni programi Zone znanja se održavaju u našim učionicama ili uključivanjem u online nastavu putem Zoom aplikacije iz bilo koje lokacije.

Najčešće se koriste dvije verzije testa: Academic – za upis na studij i General – za poslovne svrhe.

Rezultati IELTS testa, jednako kao i svih ostalih jezičnih testova, vrijede 2 godine.

Kako vam IELTS test može koristiti?

IELTS Academic – koristi se kao dokaz o znanju engleskog jezika pri upisu na fakultete u inozemstvu

IELTS General – koristi se kao dokaz o znanju engleskog jezika za potrebe boravka i/ili rada u inozemstvu, odnosno dobivanje vize. U Hrvatskoj se koristi i pri imenovanju za sudske tumače iz engleskog jezika.

Kako izgleda IELTS test?

IELTS test se sastoji od 4 modula koji se obično polažu ovim redoslijedom:

Listening (slušanje)

Reading (čitanje)

Writing (pisanje eseja)

Speaking (usmeni dio)

Slušanje i usmeni dio su jednaki za kandidate za Academic i za General verziju testa, dok se čitanje i pisanje eseja razlikuju.

CjelinaVremensko ograničenjeBroj pitanjaZadatak
Listening (slušanje)30 minuta + 10 minuta za prepisivanje odgovora na listu odgovora (Paper based)40Odslušati 4 razgovora ili predavanja i odgovoriti na pitanja za svaki razgovor
Reading (čitanje)60 minuta40Pročitati 3 – 5 tekstova i odgovoriti na pitanja.
Writing (pisanje eseja)60 minuta (20 + 40 minuta)2Jedan esej piše se kao odgovor na pročitanu temu (najmanje 150 riječi), a drugime se daje vlastito mišljenje na zadanu temu (najmanje 250 riječi)
Speaking (usmeni dio)11 – 14 minuta3Tri su vrste zadataka: u prvome se predstavljate i govorite o sebi; u drugome dobijete karticu s temom o kojoj ćete (nakon 1 minute pripreme) govoriti 2 minute i odgovoriti na pitanja ispitivača; u trećem dijelu vas ispitivač dodatno ispituje o prethodnoj temi.

Način bodovanja IELTS testa

Council of Europe / Common European Framework IELTS band scores
C2 Good user (Vrsni govornik) 7.5 +
C1 Competent User (Napredni govornik) 6.5 – 7.0
B2 Independent User (Samostalni govornik) 5.0 – 6.0
B1 Threshold User (Prijelazni stupanj) 3.5 – 4.5
A2 Waystage User (Temeljni stupanj) 3.0
A1 Breakthrough (Pripremni stupanj) 1.0 – 2.5
1Koja je cijena polaganja IELTS testa?

IELTS test engleskog jezika se polaže u testnim centrima i to u dva dijela. Jedan dio koji se odnosi na čitanje (Reading), slušanje (Listening) i pisanje eseja (Writing) se polaže na papiru (Paper based) ili računalu. Sva tri dijela se polažu za redom, bez pauze. Usmeni dio (Speaking) se polaže uživo s ovlaštenim ispitivačem.

Polaganje se održava jednom tjedno prema unaprijed utvrđenom rasporedu, a rezultati se dobivaju 2 tjedna nakon polaganja. Cijena polaganja IELTS testa iznosi 242,00 EUR.

2Trebaju li vam pripreme za IELTS?

Za polaganje IELTS testa engleskog jezika potrebno je dobro poznavanje engleskog jezika, no za visok rezultat se potrebno kvalitetno pripremiti. Izvornim govornicima administracija dodjeljuje ocjenu 6/9, a ukoliko žele viši rezultat – i oni trebaju polagati IELTS test engleskog jezika. Putem Interneta je dostupno mnoštvo materijala za pripremu – neki su besplatni, a sve kvalitetne treba platiti.

Osim poznavanja i razumijevanja engleskog jezika, potrebno je pobliže se upoznati s tehnikama polaganja koje vam mogu pomoći da ostvarite odličan rezultat. Najpraktičniji način je provjeriti svoje znanje na probnom testu i pripremati se na temelju konkretnih rezultata, odnosno raditi na onim dijelovima u kojima ste postigli slabije rezultate. Ukoliko planirate upisati pripremni tečaj, prethodno se raspitajte o predavačima, njihovim prethodnim rezultatima i iskustvu s IELTS testom engleskog jezika jer to što je netko profesor engleskog jezika nažalost ne znači i da je sposoban kvalitetno vas pripremiti za IELTS test engleskog jezika.

3Kako do rezultata bez ponavljanja ispita?

O našoj dokazanoj ZZ metodi najbolje govore rezultati naših polaznika. Pripreme se održavaju individualno ili u malim grupama od 4-6 polaznika. Nastavu održavamo u našim učionicama i putem Zoom online sustava. Svi koji nisu u Zagrebu ili se jednostavno više vole pripremati u udobnosti svog doma imaju mogućnost uključiti se u nastavu putem video veze. Na taj način su naše usluge dostupne bilo gdje u svijetu. Potrebno je samo imati računalo i pristup internetu.

Cjenik priprema za IELTS test

Individualni IELTS pripremni program (28 sati) = 1.190,00 € Kupi online i uštedi!

Ukoliko ne možete pratiti fiksni raspored grupe, imate nepredvidiv raspored ili želite da je svaka minuta nastave i pripremnog programa skrojena posebno prema Vašim potrebama, savjetujemo da izaberete individualne pripreme. Satnica i tempo rada individualnih priprema u potpunosti se prilagođava Vama i ciljanom rezultatu.

Individualni IELTS pripremni program uključuje:

 • neograničen broj probnih testova tijekom trajanja priprema (u učionici ili online)
 • 28 sati individualne nastave (uživo u učionici ili uživo online)
 • 4 sata individualnih konzultacija tijekom trajanja priprema (uživo u učionici ili uživo online)
 • sve materijale za pripremu i domaće zadaće pripremljene sukladno rezultatima probnih testova
 • pisanu garanciju rezultata
Individualni IELTS modul: reading, listening, speaking ili writing (7 sati) = 310,00 € Kupi

Individualni IELTS modul uključuje:

 • 7 sati individualne nastave (uživo u učionici ili uživo online)
 • materijale za pripremu i domaće zadaće
Individualni IELTS sat = 49,00 € Kupi
 • 1 sat individualne nastave (uživo u učionici ili uživo online)
 • materijale za pripremu
Vođena samostalna priprema za IELTS = 299,00 € Kupi

U slučaju da se niste u mogućnosti uključiti u individualnu nastavu, možemo Vam ponuditi vođenu samostalnu pripremu gdje kombiniramo individualni pristup i samostalni rad. Samostalna priprema je odličan odabir za sve koji se žele sami pripremati za test, ali očekuju da će im biti potrebna stručna pomoć profesora i materijali koji su skrojeni upravo za njih. Profesori za svakog pojedinačno odabiru najbolje materijale koji su skrojeni da pomognu upravo u onim područjima u kojima vam je rezultat bio najslabiji na probnom testu. Ovakav tip priprema podrazumijeva da vi učite sami uz materijale i konzultacije koje osigurava Zona znanja. Pripreme se održavaju u našim učionicama i/ili online.

Vođena samostalna priprema za IELTS uključuje:

 • 1 probni test
 • plan priprema skrojen prema rezultatima testa u trajanju od 60 sati
 • pripremni materijali sukladno planu priprema
 • 4 sata individualnih konzultacija s našim profesorima (prema odabiru polaznika: u našoj školi ili online)
IELTS Drills = 199,00 € Kupi

IELTS Drills je odličan odabir za one koji imaju potrebno znanje engleskog jezika, ali trebaju specifičnu pripremu za polaganje IELTS ispita. Odvija se na našoj online.zona-znanja.hr platformi i idealan je način pripreme za one koji žele top rezultate.

IELTS Drills uključuje ukupno 150 sati pripreme:

 • 10 probnih testova
 • 250 sekcijskih testova
 • 5,000+ ispitnih pitanja
 • strateške video-upute za poboljšanje rezultata
 • “popravne” testove – ciljane testove sa zadacima koji su generirani na temelju netočno riješenih zadataka

Speaking (usmeni dio) u IELTS Drills paketu ocjenjujemo uz nadoplatu od 15 EUR po testu.

IELTS probni test = 69,00 € (520,00 kn) Kupi

IELTS probni test odvija se u učionici ili online, a predstavlja simulaciju stvarnog  IELTS testa u formatu i sadržaju. Uz rezultate cjelokupnog testa i po pojedinačnim sekacijama (speaking, writing, listening i reading), svaki kandidat dobije i stručnu procjenu potrebnog broja sati učenja da bi dostigao ciljani rezultat.

X
preloader