TOEFL

TOEFL®

Test of English as a Foreign Language

TOEFL® je međunarodno priznati standardizirani test engleskog jezika koji pokazuje razinu poznavanja i razumijevanja engleskog jezika osoba kojima engleski jezik nije materinji jezik. Testiraju se vještine čitanja, slušanja, govora i pisanja. Polaže se na računalu (TOEFL IBT Internet-Based Test), a polagati ga možete u Splitu i u Zagrebu obično 2-3 puta mjesečno. Od travnja 2020. godine moguće je i Home edition online polaganje 0-24/7. Pripremni programi se održavaju u našim učionicama ili uključivanjem u online nastavu iz bilo koje lokacije.

Rezultati TOEFL® testa vrijede 2 godine od datuma polaganja.

Fakulteti u inozemstvu često koriste TOEFL® kako bi pomoću njega odredili sposobnost kandidata da se služe engleskim jezikom na akademskoj razini. TOEFL® ne možete pasti – možete ostvariti bolji ili slabiji rezultat, odnosno veći ili manji broj bodova. Fakulteti često postavljaju donji bodovni prag koji morate preći da bi vaša prijava bila razmatrana.

Bodovni prag na boljim fakultetima kreće se od 80 do čak 110 bodova od 120 mogućih na iBT (Internet-Based Test). TOEFL® se traži u preko 8.000 obrazovnih ustanova u više od 130 zemalja svijeta. Rezultate TOEFL® testa traže i institucije koje izdaju boravišne, studentske i radne dozvole.

TOEFL® test može vam koristiti ukoliko:

Planirate upisati studij u inozemstvu

Želite otići na studentsku ili učeničku razmjenu u inozemstvo

Tražite stipendiju

Trebate vizu

Trebate potvrdu o poznavanju engleskog jezika

Kako izgleda TOEFL® test?

Tijekom testa od kandidata se traži da kombiniraju vještine poznavanja engleskog jezika na slijedeći način:

Čitaju i pišu odgovore na pitanja

Čitaju, slušaju i izgovaraju odgovore na pitanja

Slušaju i izgovaraju odgovore na pitanja

Čitaju, slušaju i pišu odgovore na pitanja

TOEFL® se sastoji od četiri cjeline koje se polažu ovim redosljedom:

Cjelina Vremensko ograničenje Broj pitanja Zadatak
Reading (čitanje) 54 – 72 minuta 30 – 40 Pročitati tekstove i odgovoriti na pitanja
Listening (slušanje) 41 – 57 minuta 28 – 39 Poslušati predavanja, rasprave i razgovore, zatim odgovoriti na pitanja
PAUZA 10 min
Speaking (usmeni dio) 17 minuta 4 Dvije su vrste zadataka: izraziti mišljenje na općepoznatu temu i govoriti na temelju pročitanih i odslušanih tema
Writing (pisanje eseja) 50 minuta 2 Jedan esej piše se kao odgovor na pročitanu i odslušanu temu, a drugime se daje vlastito mišljenje na zadanu temu

Svaki dio TOEFL® testa engleskog jezika nosi 30 bodova, pa je na testu ukupno moguće ostvariti 120 bodova. Test traje 3 sata s jednom stankom od 10 minuta, a polaže se na računalu.

1Koja je cijena polaganja TOEFL testa?

TOEFL® test u Hrvatskoj možete polagati u Splitu, Zagrebu i kod kuće. Za prijavu za TOEFL® test engleskog jezika je potrebno otvoriti korisnički račun na stranici Educational Testing Service. Čim se registrirate, postupak je vrlo jednostavan – odaberete zemlju polaganja, grad (u Hrvatskoj su to Zagreb ili Split), zatim testni centar i na kraju od ponuđenih izaberete željeni datum polaganja. Vodite računa o datumu prijave jer cijena polaganja ovisi o tome te iznosi 250 USD za prijave do 7 dana prije polaganja ili 250 USD za prijave do 3 dana prije polaganja ispita. Plaćanje se vrši karticom.

TOEFL® test engleskog jezika možete polagati više puta, no radi visoke cijene polaganja se više isplati kvalitetno pripremiti i postići dobar rezultat odmah iz prvog pokušaja.

2Trebaju li Vam pripreme za TOEFL test?

Za polaganje TOEFL® testa engleskog jezika potrebno je dobro poznavanje engleskog jezika, no za visok rezultat se potrebno kvalitetno pripremiti. Putem Interneta je dostupno mnoštvo materijala za pripremu – neki su besplatni, a neke treba platiti. Imajte na umu da je za dva najteža područja pisanje i govor potrebna individualna evaluacija, a to u besplatnim online testovima ne postoji.

Osim poznavanja i razumijevanja engleskog jezika, potrebno je pobliže se upoznati s tehnikama polaganja koje vam mogu pomoći da ostvarite veliki broj bodova. Najpraktičniji način je provjeriti svoje znanje na probnom testu i pripremati se na temelju konkretnih rezultata, odnosno raditi na onim dijelovima u kojima ste postigli slabije rezultate. Ukoliko planirate upisati pripremni tečaj, prethodno se raspitajte o predavačima, njihovim prethodnim rezultatima i iskustvu s TOEFL® testom engleskog jezika jer nije svaki profesor engleskog jezika nužno stručno osposobljen za kvalitetnu pripremu za TOEFL® test engleskog jezika, te neće vas svaki profesor dovesti do ciljanog rezultata.

3Kako do rezultata bez ponavljanja ispita?

O našoj dokazanoj ZZ metodi najbolje govore rezultati naših polaznika. 97% naših polaznika ostvarilo je 100 ili više bodova na TOEFL® testu. Pripreme se održavaju individualno ili u malim grupama od 4-6 polaznika. Nastavu održavamo u našim učionicama i putem online sustava. Svi koji nisu u Zagrebu ili se jednostavno više vole pripremati u udobnosti svog doma imaju mogućnost uključiti se u nastavu putem video veze. Na taj način su naše usluge dostupne ne samo u cijeloj Hrvatskoj već i bilo gdje u svijetu. Potrebno je samo imati računalo i pristup internetu.

Cjenik priprema za TOEFL® test

VRSTA PRIPREMA Probni testovi Nastava Individualne konzultacije Pripremni materijali Garancija Cijena Detalji i prijava
GRUPNE – ekspresne 2 36 4 + + 260,00  (PDV uključen) Kupi
GRUPNE – redovne 2 48 4 + + 325,00  (PDV uključen) Kupi
GRUPNE – intenzivne 2 60 4 + + 390,00  (PDV uključen) Kupi
INDIVIDUALNE 28 4 + + 910,00  (PDV uključen) Kupi
SAMOSTALNE 2 60* 4 + + 195,00  (PDV uključen) Kupi

* Vođena samostalna priprema

** Samostalna priprema bez konzultacija

Individualni TOEFL® sat = 1 sat / Kupi

Individualni TOEFL® modul = 7 sati / Kupi

Individualni TOEFL® tečaj = 28 sati / Kupi

Moduli: Reading, Listening, Speaking i Writing

Grupe: 4-6 polaznika

TOEFL® Drills / Kupi

TOEFL® probni test (uključeno u pripreme) / Kupi

Cijena pripremnih materijala = 500,00 kn (uključeno u pripreme)

X
-5% popusta na gotovinsko plaćanje!
preloader