Zona znanja

Zona znanja – o nama

Zona znanja je osnovana 2010. godine radi pripreme, edukacije i savjetovanja onih koji žele nastaviti svoje školovanje na nekim od najboljih svjetskih sveučilišta. Ubrzo smo spektar usluga proširili s uslugama iz poslovne domene tako da sad obuhvaćamo edukaciju, savjetovanje i mentorstvo za potrebe akademske i profesionalne edukacije.

Tko čini Zonu znanja?

Suradnici Zone znanja su profesori s iskustvom rada u inozemstvu te stručnjaci koji dolaze s najboljih svjetskih sveučilišta. Uz prijateljski odnos s polaznicima, usmjereni su na ostvarenje ciljeva svakog polaznika tako da smo izuzetno ponosni na izvrsne rezultate do kojih su doveli naše polaznike. Za više informacija pročitajte iskustva i priče naših polaznika.

Osim prvoklasnog obrazovanja, ističemo kako su naši suradnici vrhunski profesionalci u svojim područjima. Posebno možemo istaknuti financije, investicije, računovodstvo, reviziju, pravo, upravljanje projektima i upravljanje ljudskim potencijalima.

Vrata Zone znanja uvijek su otvorena za suradnju s kvalitetnim pojedincima. Ukoliko ste jedan od njih te se želite pridružiti timu Zone znanja, svoj životopis i pismo motivacije pošaljite na e-mail adresu team@zona-znanja.hr

Kako i zašto smo nastali?

Zona znanja je osnovana 2010. godine radi pripreme, edukacije i savjetovanja onih koji žele nastaviti svoje školovanje na nekim od najboljih svjetskih sveučilišta. Ubrzo smo spektar usluga proširili s uslugama iz poslovne domene tako da sad obuhvaćamo edukaciju, savjetovanje i mentorstvo za potrebe akademske i profesionalne edukacije.

U nastavku donosimo priču i poruku direktorice Zone znanja.

Nekad davno, mogućnost studiranja na Harvardu činila mi se otprilike jednakom kao recimo mogućnost puta na Mjesec. Surfajući po internetskim stranicama najboljeg od najboljih, mislila sam “ma to je samo za djecu bogataša i za štrebere”. Nisam se prijavila.

Jednog ljetnog dana 2006. godine, na kavi u Zagrebu, poznanik mi je spomenuo kako se upravo vratio s – Harvarda. Mojim pitanjima nije bilo kraja i nakon kave, koja se pretvorila u dvosatno ispitivanje, odluka je pala. Tog dana sam odlučila – prijavit ću se, dat ću sve od sebe pa kud puklo da puklo. Godinu dana kasnije, pakirala sam kofere za put na Harvard i danas s ponosom mogu reći da sam jedna od rijetkih u Hrvatskoj s diplomom najboljeg sveučilišta na svijetu. I ne, nije mi prosjek ocjena bio 5.0 i ne, nisam se rodila sa zlatnom žlicom u ustima. Dakle, ja sam živi dokaz da se sve može kad se hoće. Morate samo biti jako uporni i uporni jako dugo 🙂

Jedna stvar me bockala tijekom cijelog vremena studija – bila sam jedina iz Hrvatske. Zašto? Dobila sam stipendiju koja je pokrivala troškove studija, puta i boravka, ali su još dvije takve za studente iz Hrvatske te godine ostale neiskorištene. Znači, nije bio problem u novcu – jednostavno nitko drugi nije bio primljen.

Nisu naši studenti niti glupi, niti neobrazovani. To odgovorno tvrdim, jer se dobro sjećam svojih kolega iz školskih klupa. Međutim, hrvatski obrazovni sustav se znatno razlikuje od američkog pa je, uz jaku motivaciju, potrebna dugotrajna i temeljita priprema. To studentima ovdje nije bilo dostupno pa sam odlučila iskoristiti znanje, iskustvo i kontakte koje sam uspostavila u inozemstvu i osnovati centar za sveobuhvatnu pripremu studenata za upis na sveučilišta u svijetu. Tako je nastala Zona znanja.

Nadam se da će se idućih godina broj studenata iz Hrvatske i zemalja u okruženju na Harvardu i ostalim vrhunskim sveučilištima povećati. Ukoliko ste i vi jedni od onih koji tamo žele stići ili pak želite doživjeti djelić Harvarda u Hrvatskoj, pozivam vas da nam se pridružite u druženjima Harvard kluba Hrvatska.

Mirela Polgar, Zona znanja CEO & Harvard Club of Croatia President 2019-2023

Naš Zona znanja tim:

 

Deana, Hrvoje, Tanja, Željka, Kristina, Maja, Matea, Renato i Sofija u Zagrebu.

 

Emily, Luka i Mark u New Yorku. Cindy i Jessica u San Francicsu. Ronnie u LA. Pamela u Miami.

 

Katherine, Lisa i Alex u Londonu

Tu je naravno i leteća Mirela za koju se nikad ne zna na kojoj se lokaciji može ukazati, ali je preko svojih iUređaja uvijek i svugdje prisutna 😉

Nastava

Iako je COVID-19 donio neki novi način života i preselio najveći dio aktivnosti na ekrane, naše učionice su i dalje smještene u centru Zagreba u Amruševoj 10 i pružaju ugodan ambijent za učenje za one koji to žele uživo.

Svim polaznicima omogućavamo uključivanje u nastavu i online putem platforme Zoom.

Ukoliko želite naše usluge uživo vašem gradu, pišite nam na info@zona-znanja.hr

X
preloader