CPE

Zona znanja je od 2011. godine GOLD PARTNER British Council-a za pripremu za polaganje Cambridge standardiziranih testova što potvrđuje kvalitetu naših usluga i profesora koji su proteklih 11 godina uspješno pripremili preko 2000 kandidata.

CPE

Certificate of Proficiency in English

CPE – Certificate of Proficiency in English je test engleskog jezika kojim dokazujete da ste usavršili engleski jezik te da se njime tečno možete služiti u zahtjevnom istraživačkom, akademskom i poslovnom okruženju najviše razine. CPE – Certificate of Proficiency in English najviša je Cambridgeova kvalifikacija poznavanja engleskog jezika. Odgovara razini C2 Europskog referentnog okvira te je priznata i vrlo cijenjena u znanstvenom, akademskom i poslovnom međunarodnom okruženju.

Pripremni programi se održavaju u učionicama ili uključivanjem u online nastavu iz bilo koje lokacije. Rezultati CPE – Certificate of Proficiency in English testa engleskog jezika nemaju rok trajanja za razliku od većine ostalih testova engleskog jezika kojima je rok trajanja rezultata 2 godine.

CPE – Certificate of Proficiency in English se traži za

potrebe viših upravljačkih odnosno managerskih pozicija u korporativnom okruženju

potrebe upisa na poslijediplomske ili doktorske studije u zemljama engleskog govornog područja

Kako biste uspješno položili CPE – Certificate of Proficiency in English test engleskog jezika potrebno je da:

razumijete gotovo sve što čujete i/ili pročitate na engleskom jeziku

koristite i razumijete formalni, akademski i kolokvijalni engleski jezik

možete pregovarati, argumentirati i raspravljati pojedinosti različitih kompleksnih i stručnih područja

Kako izgleda CPE test?

CPE test engleskog jezika se sastoji od četiri cjeline: čitanje i razumijevanje, slušanje, pisanje i govor. Prve tri cjeline polažu se u jednom danu, a usmeni dio gdje se provjerava govor može se testirati drugi dan prije ili nakon polaganja prve tri cjeline. Usmeni dio se polaže pred komisijom koju čine dva ispitivača zajedno s još jednim kandidatom.

Možete birati da li ćete ispit polagati na računalu (CBT – Computer-based Test) ili na papiru (PBT – Paper-based Test).

Cjelina Vremensko ograničenje % od ukupnog
Reading and use of English 1 hr 30 mins 40%
Writing 1 hr 30 mins 20%
Listening 40 mins 20%
Speaking 16 mins per pair of candidates 20%
1Koja je cijena polaganja CPE testa?

CPE test engleskog jezika se polaže u prostorima British Councila u Zagrebu i to u dva dijela kako je gore navedeno.

Za termin polaganja se potrebno prijaviti 10 tjedana unaprijed. Polaganje se održava najčešće 3-4 puta godišnje, a rezultati se dobivaju 3-4 tjedna nakon polaganja na računalu ili 7 tjedana nakon polaganja na papiru. Cijena polaganja iznosi 1.380,00 kuna. Prijave i uplate se vrše izravno putem British Council Zagreb.

2Trebaju li vam pripreme za CPE?

Za polaganje CPE testa engleskog jezika potrebno je dobro poznavanje engleskog jezika, no za visok rezultat se potrebno kvalitetno pripremiti. Putem Interneta je dostupno mnoštvo materijala za pripremu – neki su besplatni, a neke treba platiti.

Osim poznavanja i razumijevanja engleskog jezika, potrebno je pobliže se upoznati s tehnikama polaganja koje vam mogu pomoći da ostvarite veliki broj bodova. Najpraktičniji način je provjeriti svoje znanje na probnom testu i pripremati se na temelju konkretnih rezultata, odnosno raditi na onim dijelovima u kojima ste postigli slabije rezultate. Ukoliko planirate upisati pripremni tečaj, prethodno se raspitajte o predavačima, njihovim prethodnim rezultatima i iskustvu s CPE testom engleskog jezika jer nije svaki profesor engleskog jezika nužno stručno osposobljen za kvalitetnu pripremu za CPE test engleskog jezika.

3Kako do rezultata bez ponavljanja ispita?

O našim predavačima najbolje govore rezultati naših polaznika. Pripreme se održavaju individualno ili u malim grupama od 4-6 polaznika. Nastavu održavamo u našim učionicama i putem online sustava. Svi koji nisu u Zagrebu ili se jednostavno više vole pripremati u udobnosti svog doma imaju mogućnost uključiti se u nastavu putem video veze. Na taj način su naše usluge dostupne ne samo u cijeloj Hrvatskoj već i bilo gdje u svijetu. Potrebno je samo imati računalo i pristup internetu.

Cjenik priprema za CPE test

Individualni CPE pripremni program (28 sati) = 1.190,00 € Kupi online i uštedi!

Ukoliko ne možete pratiti fiksni raspored grupe, imate nepredvidiv raspored ili želite da je svaka minuta nastave i pripremnog programa skrojena posebno prema Vašim potrebama, savjetujemo da izaberete individualne pripreme. Satnica i tempo rada individualnih priprema u potpunosti se prilagođava Vama i ciljanom rezultatu.

Individualni CPE pripremni program uključuje:

 • neograničen broj probnih testova tijekom trajanja priprema (u učionici ili online)
 • 28 sati individualne nastave (uživo u učionici ili uživo online)
 • 4 sata individualnih konzultacija tijekom trajanja priprema (uživo u učionici ili uživo online)
 • sve materijale za pripremu i domaće zadaće pripremljene sukladno rezultatima probnih testova
 • pisanu garanciju rezultata
Individualni CPE modul: reading, listening, speaking ili writing (7 sati) = 310,00 € Kupi

Individualni CPE modul uključuje:

 • 7 sati individualne nastave (uživo u učionici ili uživo online)
 • materijale za pripremu i domaće zadaće
Individualni CPE sat = 49,00 € Kupi
 • 1 sat individualne nastave (uživo u učionici ili uživo online)
 • materijale za pripremu
Vođena samostalna priprema za CPE = 299,00 € Kupi

U slučaju da se niste u mogućnosti uključiti u individualnu nastavu, možemo Vam ponuditi vođenu samostalnu pripremu gdje kombiniramo individualni pristup i samostalni rad. Samostalna priprema je odličan odabir za sve koji se žele sami pripremati za test, ali očekuju da će im biti potrebna stručna pomoć profesora i materijali koji su skrojeni upravo za njih. Profesori za svakog pojedinačno odabiru najbolje materijale koji su skrojeni da pomognu upravo u onim područjima u kojima vam je rezultat bio najslabiji na probnom testu. Ovakav tip priprema podrazumijeva da vi učite sami uz materijale i konzultacije koje osigurava Zona znanja. Pripreme se održavaju u našim učionicama i/ili online.

Vođena samostalna priprema za CPE uključuje:

 • 1 probni test
 • plan priprema skrojen prema rezultatima testa u trajanju od 60 sati
 • pripremni materijali sukladno planu priprema
 • 4 sata individualnih konzultacija s našim profesorima (prema odabiru polaznika: u našoj školi ili online)
CPE probni test = 69,00 € Kupi

CPE probni test odvija se u učionici ili online, a predstavlja simulaciju stvarnog CPE testa u formatu i sadržaju. Uz rezultate cjelokupnog testa i po pojedinačnim sekacijama (speaking, writing, listening i reading), svaki kandidat dobije i stručnu procjenu potrebnog broja sati učenja da bi dostigao ciljani rezultat.

X
preloader