GRE

GRE

Graduate Record Examinations

GRE test – Graduate Record Examinations je standardizirani test koji se koristi kao prijamni ispit za upis na diplomske i poslijediplomske studije sveučilišta u inozemstvu. Fakulteti u inozemstvu se njime služe kako bi ocjenili sposobnost kandidata za sudjelovanje u njihovim programima. Kad se govori o GRE testu obično se misli na GRE General test, no postoje i GRE Subject testovi o čemu detaljnije informacije slijede u nastavku.

Pripremni programi se održavaju u Zagrebu ili uključivanjem u online nastavu iz bilo koje lokacije. Rezultati GRE – Graduate Record Examinations vrijede 5 godina od polaganja.

GRE test je uvjet za upis na poslijediplomski studij na svim boljim sveučilišnim programima u svijetu, a u onima u kojima nije uvjet svakako donosi prednost i dodatne bodove pri vrednovanju i ocjenjivanju prijave za upis.

Kako izgleda GRE General test?

Od 1. kolovoza 2011. godine primjenjuje se (Revised) GRE General test koji se u ponešto izmijenjenom sadržaju sastoji od 3 jednaka dijela kao i prethodni GRE General test:

Cjelina Vremensko ograničenje Broj pitanja Zadatak
Analytical Writing (pisanje eseja) 60 minuta 2 cjeline po 1 zadatak Procjenjuje sposobnost kritičkog razmišljanja i vještinu analitičkog pisanja, posebice sposobnost ispitanika da jasno i efikasno artikulira složene ideje. Sastoji se od dva različita zadatka: analiza problema i analiza argumenta
Verbal Reasoning (jezični dio) 60 minuta 2 cjeline po 20 pitanja Procjenjuje sposobnost obuhvaćanja pročitanog, te vještine verbalnog izražavanja, fokusirajući se na sposobnost ispitanika da analizira i ocjeni pisani materijal.
Quantitative Reasoning (matematički dio) 70 minuta 2 cjeline po 20 zadataka Procjenjuje sposobnost rješavanja problema, fokusirajući se na temeljne koncepte aritmetike, algebre, geometrije i analize podataka.

* Osim navedenih cjelina, može se pojaviti još jedna koja se ne ocjenjuje niti ulazi u rezultat. Kandidatima nije poznato koja je to cjelina, no najčešće je iz jezičnog ili matematičkog područja.

** Novi GRE General test koji se polaže na računalu (Computer-Based) može uključivati i jednu cjelinu koja služi za potrebe istraživanja i također se ne ocjenjuje. Ta je cjelina posebno označena pa su kandidati upozoreni o kojoj se cjelini radi.

GRE General test se polaže 4 sata s jednom pauzom od 10 minuta nakon 3. cjeline. Nakon svake od ostalih cjelina redovna je pauza u trajanju od 1 minute.

Kako izgleda GRE Subject test?

GRE Subject test potreban je za upis na diplomske i doktorske programe u Sjedinjenim američkim državama. Nije uvijek obavezan, no preporuča se za uspješan upis na bolja sveučilišta. Naime, većina kandidata koji pretendiraju na bolja sveučilišta polažu barem jedan GRE Subject te na taj način stječu prednost nad ostalim kandidatima.

GRE Subject je test iz jednog predmeta koji kandidat odabire ovisno o smjeru koji upisuje, a na raspolaganju je 8 vrsta testova:

Biokemija i molekularna biologija

Biologija

Kemija

Informatika

Književnost na engleskom jeziku

Matematika

Fizika

Psihologija

1Koja je cijena polaganja GRE testa?

Prijaviti se možete elektronskim putem nakon što registrirate korisnički račun na stranici www.ets.org gdje možete pročitati detaljnije o datumima i testnim centrima, ili slanjem prijave poštom.

GRE General se može polagati gotovo svakog četvrtka tijekom cijele godine, no GRE Subjest testovi se mogu polagati samo u travnju, listopadu i studenom. GRE General se polaže na računalu, a GRE Subject se polaže na papiru.

Cijena polaganja GRE General testa iznosi 190 USD, a za svaki GRE Subject iznosi 160 USD.

2Trebaju li vam pripreme za GRE?

Za polaganje GRE testa potrebno je prije svega dobro poznavanje engleskog jezika, a zatim i područja koje polažete, ovisno o testu za koji ste se odlučili. Za visok rezultat se potrebno temeljito i kvalitetno pripremiti. Putem Interneta je dostupno mnoštvo materijala za pripremu – neki su besplatni, a neke treba platiti.

Osim poznavanja i razumijevanja engleskog jezika i područja koje polažete, potrebno je pobliže se upoznati s tehnikama polaganja koje vam mogu pomoći da ostvarite veliki broj bodova. Najpraktičniji način je provjeriti svoje znanje na probnom testu i pripremati se na temelju konkretnih rezultata, odnosno raditi na onim dijelovima u kojima ste postigli slabije rezultate. Ukoliko planirate upisati pripremni tečaj, prethodno se raspitajte o predavačima, njihovim prethodnim rezultatima i iskustvu s GRE testovima.

3Kako do rezultata bez ponavljanja ispita?

O našim predavačima najbolje govore rezultati naših polaznika. Pripreme se održavaju individualno ili u malim grupama od 4-6 polaznika. Nastavu održavamo u našim učionicama i putem online sustava. Svi koji nisu u Zagrebu ili se jednostavno više vole pripremati u udobnosti svog doma imaju mogućnost uključiti se u nastavu putem video veze. Na taj način su naše usluge dostupne ne samo u cijeloj Hrvatskoj već i bilo gdje u svijetu. Potrebno je samo imati računalo i pristup internetu.

Cjenik priprema za GRE test

Individualni GRE pripremni program (38 sati) = 1.599,00 € Kupi online i uštedi!

Ukoliko ne možete pratiti fiksni raspored grupe, imate nepredvidiv raspored ili želite da je svaka minuta nastave i pripremnog programa skrojena posebno prema Vašim potrebama, savjetujemo da izaberete individualne pripreme. Satnica i tempo rada individualnih priprema u potpunosti se prilagođava Vama i ciljanom rezultatu.

Individualni GRE pripremni program uključuje:

 • neograničen broj probnih testova tijekom trajanja priprema (u učionici ili online)
 • 38 sati individualne nastave (uživo u učionici ili uživo online)
 • 4 sata individualnih konzultacija tijekom trajanja priprema (uživo u učionici ili uživo online)
 • sve materijale za pripremu i domaće zadaće pripremljene sukladno rezultatima probnih testova
 • pisanu garanciju rezultata
Individualni GRE modul: Analytical Writing, Verbal ili Quant (9 sati) = 399,00 € Kupi

Individualni GRE modul uključuje:

 • 9 sati individualne nastave (uživo u učionici ili uživo online)
 • materijale za pripremu i domaće zadaće
Individualni GRE sat = 49,00 € Kupi
 • 1 sat individualne nastave (uživo u učionici ili uživo online)
 • materijale za pripremu
Vođena samostalna priprema za GRE = 399,00 € Kupi

U slučaju da se niste u mogućnosti uključiti u individualnu nastavu, možemo Vam ponuditi vođenu samostalnu pripremu gdje kombiniramo individualni pristup i samostalni rad. Samostalna priprema je odličan odabir za sve koji se žele sami pripremati za test, ali očekuju da će im biti potrebna stručna pomoć profesora i materijali koji su skrojeni upravo za njih. Profesori za svakog pojedinačno odabiru najbolje materijale koji su skrojeni da pomognu upravo u onim područjima u kojima vam je rezultat bio najslabiji na probnom testu. Ovakav tip priprema podrazumijeva da vi učite sami uz materijale i konzultacije koje osigurava Zona znanja. Pripreme se održavaju u našim učionicama i/ili online.

Vođena samostalna priprema za GRE uključuje:

 • 2 probna testa (prije i nakon priprema)
 • 4 sata individualnih konzultacija tijekom mjesec dana
 • pripremne materijale za 60 sati samostalnog rada pripremljene sukladno rezultatu na ulaznom probnom testu
 • pisanu garanciju rezultata
GRE Drills = 299,00 € Kupi

GRE Drills je odličan odabir za one koji imaju potrebno znanje, ali trebaju specifičnu pripremu za polaganje GRE ispita. Odvija se na našoj online.zona-znanja.hr platformi i idealan je način pripreme za one koji žele top rezultate.

GRE Drills uključuje ukupno 120 sati pripreme:

 • 10 probnih testova
 • 5 sekcijskih testova
 • 200+ tematskih testova
 • 24 brzinskih testova (Speed Tests)
 • 14 Challenger testova (testovi najviše razine)
 • 4,600+ ispitnih pitanja
 • strateške video-upute za poboljšanje rezultata
 • “popravne” testove – ciljane testove sa zadacima koji su generirani na temelju netočno riješenih zadataka
GRE probni test = 69,00 € Kupi

GRE probni test odvija se u učionici ili online, a predstavlja simulaciju stvarnog GRE testa u formatu i sadržaju. Uz rezultate cjelokupnog testa i po pojedinačnim sekacijama, svaki kandidat dobije i stručnu procjenu potrebnog broja sati učenja da bi dostigao ciljani rezultat.

X
preloader