GRE

GRE

Graduate Record Examinations

GRE test – Graduate Record Examinations je standardizirani test koji se koristi kao prijamni ispit za upis na diplomske i poslijediplomske studije sveučilišta u inozemstvu. Fakulteti u inozemstvu se njime služe kako bi ocjenili sposobnost kandidata za sudjelovanje u njihovim programima. Kad se govori o GRE testu obično se misli na GRE General test, no postoje i GRE Subject testovi o čemu detaljnije informacije slijede u nastavku.

Pripremni programi se održavaju u Zagrebu ili uključivanjem u online nastavu iz bilo koje lokacije. Rezultati GRE – Graduate Record Examinations vrijede 5 godina od polaganja.

GRE test je uvjet za upis na poslijediplomski studij na svim boljim sveučilišnim programima u svijetu, a u onima u kojima nije uvjet svakako donosi prednost i dodatne bodove pri vrednovanju i ocjenjivanju prijave za upis.

Kako izgleda GRE General test?

Od 1. kolovoza 2011. godine primjenjuje se (Revised) GRE General test koji se u ponešto izmijenjenom sadržaju sastoji od 3 jednaka dijela kao i prethodni GRE General test:

Cjelina Vremensko ograničenje Broj pitanja Zadatak
Analytical Writing (pisanje eseja) 60 minuta 2 cjeline po 1 zadatak Procjenjuje sposobnost kritičkog razmišljanja i vještinu analitičkog pisanja, posebice sposobnost ispitanika da jasno i efikasno artikulira složene ideje. Sastoji se od dva različita zadatka: analiza problema i analiza argumenta
Verbal Reasoning (jezični dio) 60 minuta 2 cjeline po 20 pitanja Procjenjuje sposobnost obuhvaćanja pročitanog, te vještine verbalnog izražavanja, fokusirajući se na sposobnost ispitanika da analizira i ocjeni pisani materijal.
Quantitative Reasoning (matematički dio) 70 minuta 2 cjeline po 20 zadataka Procjenjuje sposobnost rješavanja problema, fokusirajući se na temeljne koncepte aritmetike, algebre, geometrije i analize podataka.

* Osim navedenih cjelina, može se pojaviti još jedna koja se ne ocjenjuje niti ulazi u rezultat. Kandidatima nije poznato koja je to cjelina, no najčešće je iz jezičnog ili matematičkog područja.

** Novi GRE General test koji se polaže na računalu (Computer-Based) može uključivati i jednu cjelinu koja služi za potrebe istraživanja i također se ne ocjenjuje. Ta je cjelina posebno označena pa su kandidati upozoreni o kojoj se cjelini radi.

GRE General test se polaže 4 sata s jednom pauzom od 10 minuta nakon 3. cjeline. Nakon svake od ostalih cjelina redovna je pauza u trajanju od 1 minute.

Kako izgleda GRE Subject test?

GRE Subject test potreban je za upis na diplomske i doktorske programe u Sjedinjenim američkim državama. Nije uvijek obavezan, no preporuča se za uspješan upis na bolja sveučilišta. Naime, većina kandidata koji pretendiraju na bolja sveučilišta polažu barem jedan GRE Subject te na taj način stječu prednost nad ostalim kandidatima.

GRE Subject je test iz jednog predmeta koji kandidat odabire ovisno o smjeru koji upisuje, a na raspolaganju je 8 vrsta testova:

Biokemija i molekularna biologija

Biologija

Kemija

Informatika

Književnost na engleskom jeziku

Matematika

Fizika

Psihologija

1Koja je cijena polaganja GRE testa?

Prijaviti se možete elektronskim putem nakon što registrirate korisnički račun na stranici www.ets.org gdje možete pročitati detaljnije o datumima i testnim centrima, ili slanjem prijave poštom.

GRE General se može polagati gotovo svakog četvrtka tijekom cijele godine, no GRE Subjest testovi se mogu polagati samo u travnju, listopadu i studenom. GRE General se polaže na računalu, a GRE Subject se polaže na papiru.

Cijena polaganja GRE General testa iznosi 190 USD, a za svaki GRE Subject iznosi 160 USD.

2Trebaju li vam pripreme za GRE?

Za polaganje GRE testa potrebno je prije svega dobro poznavanje engleskog jezika, a zatim i područja koje polažete, ovisno o testu za koji ste se odlučili. Za visok rezultat se potrebno temeljito i kvalitetno pripremiti. Putem Interneta je dostupno mnoštvo materijala za pripremu – neki su besplatni, a neke treba platiti.

Osim poznavanja i razumijevanja engleskog jezika i područja koje polažete, potrebno je pobliže se upoznati s tehnikama polaganja koje vam mogu pomoći da ostvarite veliki broj bodova. Najpraktičniji način je provjeriti svoje znanje na probnom testu i pripremati se na temelju konkretnih rezultata, odnosno raditi na onim dijelovima u kojima ste postigli slabije rezultate. Ukoliko planirate upisati pripremni tečaj, prethodno se raspitajte o predavačima, njihovim prethodnim rezultatima i iskustvu s GRE testovima.

3Kako do rezultata bez ponavljanja ispita?

O našim predavačima najbolje govore rezultati naših polaznika. Pripreme se održavaju individualno ili u malim grupama od 4-6 polaznika. Nastavu održavamo u našim učionicama i putem online sustava. Svi koji nisu u Zagrebu ili se jednostavno više vole pripremati u udobnosti svog doma imaju mogućnost uključiti se u nastavu putem video veze. Na taj način su naše usluge dostupne ne samo u cijeloj Hrvatskoj već i bilo gdje u svijetu. Potrebno je samo imati računalo i pristup internetu.

Cjenik priprema za GRE test

VRSTA PRIPREMA Probni testovi Nastava Individualne konzultacije Pripremni materijali Garancija Cijena Detalji i prijava
GRUPNE – ekspresne 2 48 4 + + 390,00  (PDV uključen) Kupi
GRUPNE – redovne 2 60 4 + + 487,50  (PDV uključen) Kupi
GRUPNE – intenzivne 2 72 4 + + 552,50  (PDV uključen) Kupi
INDIVIDUALNE 38 4 + + 1.267,50  (PDV uključen) Kupi
SAMOSTALNE 2 46* 4 + + 325,00  (PDV uključen) Kupi

* Vođena samostalna priprema

Individualni GRE sat = 1 sat / Kupi

Individualni GRE modul = 9 sati / Kupi

Individualni GRE tečaj = 38 sati / Kupi

Moduli: Analytical Writing, Verbal Reasoning i Quantitative Reasoning

Grupe: 4-6 polaznika

GRE probni test (uključeno u pripreme) / Kupi

GRE Subject individualni pripremni tečaj (sve isto kao individualne GRE pripreme) / Kupi

X
-5% popusta na gotovinsko plaćanje!
preloader