Pripreme za testove i dokumentacija

Pripreme za polaganje

standardiziranih testova

Jedan od uvjeta za dobivanje radne dozvole je uspješno polaganje standardiziranih testova. Budući da kandidati dolaze iz različitih dijelova svijeta, svrha standardiziranih testova je da kandidatima osiguraju jednake mogućnosti i izglede za zapošljavanje. Standardizirani testovi polažu se u ovlaštenim ispitnim centrima u Hrvatskoj na računalu ili papiru, ovisno o testu, a dijele se u dvije kategorije: standardizirane testove engleskog jezika i stručne standardizirane testove.

Pisanje životopisa, molbi i preporuka

Ne dozvolite da upadnete u zamku copy-paste šablonskih pisanih uradaka. Takvi tekstovi najčešće ne postižu ciljeve s kojim su napisani te u pravilu ostavljaju izuzetno loš utisak kod onih koji ih čitaju. Naši mentori, nakon temeljitog istraživanja i razgovora s Vama, sastavit će, doraditi, lektorirati ili samo prevesti pisane tekstove prema Vašim potrebama uz zajamčenu diskreciju.

Naučite kako napisati kvalitetne molbe i preporuke od naših iskusnih mentora. Ukoliko nemate previše vremena, mi možemo napisati ili urediti one koje ste već napisali. Kod preporuka je potrebno voditi računa o tome tko Vam piše preporuku i o tome što u preporuci piše. Tekst preporuke treba biti relevantan, odnosno u skladu s kontekstom iz kojeg Vas osoba koja piše preporuku poznaje. Tekst treba biti konkretan i govoriti upravo o Vama i Vašim osobinama te po mogućnosti navesti primjere kojima se potvrđuju navodi o Vašim vrlinama.

Završni korak na putu prijave za posao je prikupljanje dokumentacije. Sva dokumentacija treba biti ili izvorno napisana na, najčešće, engleskom jeziku ili prevedena i ovjerena od strane ovlaštenog sudskog tumača.

X
preloader