Pripreme za testove


Pripreme za testove - Zona znanja

Pripreme za testove za upis na studij

Međunarodno priznati standardizirani testovi su uvjet za upis na svim boljim sveučilištima u inozemstvu te za dobivanje radnih dozvola za rad u inozemstvu. Ovisno o kojem se sveučilištu i obrazovnom programu, odnosno radnom mjestu i državi radi, bit će potrebno položiti jedan jezični i jedan ili više prijamnih testova. U Zoni znanja Vas pripremamo za sve njih.

Neki od najčešće korištenih jezičnih testova su: IELTS, TOEFL, CPE i CAE.

Najčešće korišteni prijamni testovi su SAT, ACT, UKCAT, BMAT, STEP i MAT za dodiplomski studij te GMAT i GRE za diplomski studij.

Kako izgledaju pripreme za testove?

1. Položite probni dijagnostički test.

2. Na temelju rezultata testa mi predlažemo, a Vi odabirete cjeloviti tečaj ili neki od modula od kojih se test sastoji te način pripreme: grupni, individualni ili samostalni

3. Nakon pripreme položite izlazni test i sami se uvjerite u vlastiti napredak.

– svi testovi koje koristimo identični su stvarnim testovima u trajanju i formatu.

– svaki polaznik individualno dobije detaljnu evaluaciju u pisanom i usmenom obliku.

– nastava se odvija u malim grupama, najčešće od 4-6 polaznika.

– naši predavači i sami su postigli izvrsne rezultate – saznajte kako!

– ponosni smo na izvrsne rezultate naših polaznika – budite i vi jedan od njih!

Zašto probni testovi?

Probni testovi daju uvid u znanje i procjenu rezultata na stvarnom testu čime štedite novac, vrijeme i loš dojam koji proizlazi iz višekratnog polaganja s lošim rezultatima.

Probni testovi daju kandidatima neprocjenjivo iskustvo jer daju sigurnost na stvarnom testu koju kandidati imaju kad znaju točno što ih očekuje. Polaganjem probnih testova prije i nakon priprema možete točno vidjeti koliko ste i u kojim područjima napredovali te koji rezultat možete očekivati na stvarnom testu.

Uz pripreme za testove i postizanje izvrsnih rezultata na međunarodno priznatim standardiziranim testovima, Zona znanja za Vas organizira i polaganje probnih testova kako biste se mogli uvjeriti o razini pripremljenosti za test. Na taj način dobijete iskustvo polaganja testa i štedite vrijeme i novac koji biste potrošili na test za koji niste spremni.

Cijene polaganja testova se kreću od 100 do 250 USD pa uštedu višestrukih pokušaja nije za zanemariti. Osim toga, sve je češći slučaj da institucije uvidom u rezultate dobivaju uvid i u broj pokušaja te prethodne rezultate što se negativno odražava na one koji su polagali isti test više od 2-3 puta.

Zašto individualne konzultacije?

Individualne konzultacije omogućavaju polaznicima da dobiju dodatne informacije i feedback o njihovom radu i napretku. Na individualnim konzultacijama možete pitati upravo ono što Vam treba i dobiti odgovore za rješavanje problema s kojima se suočavate. Svakom polazniku posvećujemo individualnu pozornost i želimo dati dodanu vrijednost jer nam je izuzetno važan rezultat svakog našeg polaznika.

Zašto ne koristimo samo jednu knjigu za pripreme?

Zato što ne postoji jedna knjiga koja na jednako kvalitetan način obrađuje svaki segment testa. Zato što postoje različite knjige za različite razine predznanja. Zato što našim polaznicima želimo dati kompilaciju najboljih i najnovijih materijala skrojenih upravo prema njihovim potrebama i ciljevima.

Zašto garancija rezultata?

 1. Sigurni smo u napredak i rezultate rada prema našoj metodologiji.
 2. Ne želimo da polaznici gube vrijeme i novac, a ne želimo ga gubiti ni mi.
 3. Zato da možete biti zadovoljni našim uslugama i da se mi možemo ponositi Vašim rezultatima i našim profesorima.

Kako biste se što kvalitetnije pripremili za polaganje testa, stekli novo i izvukli maksimum iz vašeg postojećeg znanja, Zona znanja vam nudi pripreme za testove na kojima će vas naši stručnjaci kvalitetno i u potpunosti pripremiti za uspješno polaganje ispita:

1. Grupne pripreme (online ili u našim učionicama)

Kako bi svi polaznici dobili najkvalitetniju pripremu i postigli optimalne rezultate, grupe formiramo prema rezultatima ulaznih testova. U slučajevima kad imamo kandidata čije znanje ili dinamika usvajanja znanja nije u skladu s ostalim polaznicima, nastavu strukturiramo na način da ti kandidati imaju zaseban program prilagođen njihovom predznanju, usvajanju novog znanja i rezultatima koje trebaju postići.

Kako bismo postigli optimalne rezultate i održali najvišu razinu kvalitete, nastavu održavamo u malim grupama od najčešće 4 do 6 polaznika. Na taj način osiguravamo usmjerenost potrebama svih polaznika te svaki polaznik dobije individualnu pozornost profesora.

Uz grupnu nastavu, polaznici grupnih priprema na raspolaganju imaju individualne konzultacije s profesorima gdje mogu pitati i dobiti odgovore, upute i savjete upravo u onim segmentima u kojima im je pomoć najpotrebnija.

Sve vrste priprema omogućujemo polaznicima na dva načina: u našim učionicama i/ili online. Ovisno o mogućnostima i osobnim preferencijama, predznanju, raspoloživom vremenu i ciljanom rezultatu možete birati između nekoliko vrsta priprema:

 1. Expresni
 2. Redovni
 3. Intenzivni

Razlikuju se po broju nastavnih sati pa ukoliko je razlika između početnog i ciljanog rezultata mala, dovoljno je odabrati Expresni tečaj s najmanjim brojem sati. Ukoliko trebate veći skok u rezultatu preporučamo da odaberete Intenzivni tečaj s najvećim brojem sati.

Grupni tečajevi za pripremu za polaganje međunarodno priznatih standardiziranih testova uključuju:

 • 2 probna testa (prije i nakon priprema)
 • nastavu u grupama od 4 do 6 polaznika, broj sati sukladno upisanom tečaju
 • 4 sata individualnih konzultacija tijekom trajanja priprema (1 sat tjedno)
 • sve pripremne materijale pripremljene sukladno rezultatima probnih testova grupe
 • garanciju rezultata

Izuzetno smo ponosni na rezultate naših polaznika koje su postigli uz neizmjeran trud, znanje i iskustvo naših profesora i mentora. Upravo temeljem tih postignuća, svim našim polaznicima dajemo garanciju rezultata. Garancija vrijedi u slučajevima kad se polaznici kontinuirano pridržavaju programa i uputa te izvršavaju postavljene zadatke u cijelosti i na vrijeme.

2. Individualne pripreme (online ili u našim učionicama)

Osim priprema za intervju koje se održavaju isključivo individualnim radom s polaznikom, našim polaznicima omogućavamo i individualne pripreme za polaganje međunarodno priznatih standardiziranih testova.

Ukoliko ne možete pratiti fiksni raspored grupe, imate nepredvidiv raspored ili želite individualan pristup i pripreme skrojene posebno prema Vašim potrebama preporučamo da izaberete individualne pripreme. Satnica i tempo rada individualnih priprema u potpunosti se prilagođava Vama i ciljanom rezultatu, a na raspolaganju Vam je i neograničen broj probnih testova čija redovna cijena iznosi 490 kuna po testu.

 • neograničen broj probnih testova tijekom trajanja priprema
 • individualna nastava, broj sati sukladno upisanom tečaju
 • individualne konzultacije tijekom trajanja priprema (dinamika prema potrebama i željama polaznika)
 • svi pripremni materijali pripremljeni sukladno rezultatima probnih testova
 • garancija rezultata

3. Samostalne pripreme (online ili u našim učionicama i kod kuće)

U slučaju da se niste u mogućnosti uključiti u grupne pripreme niti u individualnu nastavu, online ili u našim učionicama, možemo Vam ponuditi Vođenu samostalnu pripremu gdje kombiniramo individualni pristup i samostalni rad.

Vođena samostalna priprema

 • 2 probna testa (prije i nakon priprema)
 • 4 sata individualnih konzultacija tijekom mjesec dana (1 sat tjedno)
 • svi pripremni materijali pripremljeni sukladno rezultatu na ulaznom probnom testu
 • garancija rezultata
Grupne pripreme (online ili u Zoni znanja)Individualne pripreme (online ili u Zoni znanja)Samostalne pripreme (online ili u Zoni znanja)
EkspresniRedovniIntenzivni
Probni testovi222neograničeno2
Nastavacheckercheckercheckerchecker
Individualne konzultacije44444
Pripremni materijalicheckercheckercheckercheckerchecker
Garancijacheckercheckercheckercheckerchecker

Svaki od standardiziranih testova se sastoji od 3, 4 ili više modula te Vam, osim cjelovite pripreme, nudimo mogućnost pripreme za pojedine module. Moduli pripremnih tečajeva za sve testove su strukturirani prema sadržaju samih testova, a na Vama je da odaberete cjeloviti tečaj ili samo onaj modul koji najviše odgovara Vašim potrebama, mogućnostima i prethodnom znanju. Mi ćemo vam dakako u tome pomoći i ukoliko se odlučite za cjelovite pripreme kod nas, besplatno ćemo testirati vaše znanje prije i nakon završenog pripremnog tečaja.

Cijene pripremnih programa pogledajte ovdje.

Prijava za probni test

Prijavite se za probne testove i saznajte koji rezultat biste ostvarili na stvarnom testu bez dodatnih priprema!